Lifestyle

FOTO Nakon jake tuče nad Gospićem se pojavili Mammatusi, pogledajte kako je sve izgledalo s Visočice

Nagla promjena vremena praćena olujnim nevremenom i jakom tučom zahvatila je jučer poslije podne središnju Hrvatsku, Liku, Gorski Kotar i zapadnu Slavoniju.


Oko 18 sati jako grmljavinsko nevrijeme praćeno velikim zrnima tuče pogodilo je i šire područje Gospića.

Tuča veličine lješnjaka i oraha padala je skoro 15 minuta u samom središtu Gospića.

Komadi leda mjestimično su napravili veliku materijalnu štetu na kućama, prozorskim staklima i automobilima, a stradale su i poljoprivredne kulture.

Nakon udara tuče nevrijeme se nastavilo uz jaku kišu i grmljavinu, a malo prije prije sumraka naš reporter je snimio  jedan zanimljivi atmosferski fenomen nad Gospićem.

Riječ je o Mammatusima ili mammatokumulusima (takozvane nebeske grudi ili oblaci dojke), oblacima povezanima s olujnim grmljavinama koji najčešće nastaju tek nakon što se vremenske prilike počnu smirivati.

U isto vrijeme naš drugi reporter se zatekao na Velebitu, gdje je snimio oluju i kasnije Mammatuse, kako su izgledali s vidikovca na Visočici.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov/Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close