Automoto

FOTO Gospić dobio novu kameru za nadzor brzine

Gradu Gospić dobio je još jednu nadzornu kameru. Novi uređaj za mjerenje brzine postavljen je u Kaniškoj ulici.


Plan je Ministarstva unutarnjih poslova da se u ovoj i idućoj godini na 150 lokacija u svim hrvatskim županijama postavi infrastruktura za korištenje ukupno 75 fiksnih uređaja za mjerenje brzine. Radi se o uređajima koji su “zadnja riječ tehnologije” – automatski prepoznaju registarske pločice, snimaju u oba smjera, a odjednom mogu pratiti šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora.

Iako su nabavljene prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, specijalne kamere osim brzine mogu registrirati i druge prekršaje u prometu kao što su nekorištenje pojasa ili nepropisna upotreba mobitela u vožnji. Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju.

Kamere u Ličko-senjskoj županiji će se seliti po lokacijama na LINKU.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close