Automoto

FOTO Gospić dobio novu kameru za nadzor brzine

Gradu Gospić dobio je još jednu nadzornu kameru. Novi uređaj za mjerenje brzine postavljen je u Kaniškoj ulici.


Plan je Ministarstva unutarnjih poslova da se u ovoj i idućoj godini na 150 lokacija u svim hrvatskim županijama postavi infrastruktura za korištenje ukupno 75 fiksnih uređaja za mjerenje brzine. Radi se o uređajima koji su “zadnja riječ tehnologije” – automatski prepoznaju registarske pločice, snimaju u oba smjera, a odjednom mogu pratiti šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora.

Iako su nabavljene prije svega radi nadzora brzine kretanja vozila, specijalne kamere osim brzine mogu registrirati i druge prekršaje u prometu kao što su nekorištenje pojasa ili nepropisna upotreba mobitela u vožnji. Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći se kućištima koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju.

Kamere u Ličko-senjskoj županiji će se seliti po lokacijama na LINKU.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close