GastroKontinentalniTurizamIzdvojeno

FOTO Eko Etno Gacka 2021. oduševila posjetitelje, odabran najbolji kotlić Otočca i Gacke!

FOTO GALERIJA

Velikim koncertom Jasmina Stavrosa u subotu 24. srpnja završilo je sedamnaesto po redu izdanje tradicionalne otočke manifestacije Eko-etno Gacka.


Na dvodnevnom izložbeno-prodajnom sajmu u glavnom gradskom parku svoje proizvode je predstavio veliki broj izlagača iz raznih krajeva Hrvatske. Manifestacija je privukla mnogobrojne građane koji su uživali u bogatoj ponudi domaćih proizvoda i rukotvorina poput meda i pčelinjih proizvoda, kolača, sira, sokova, pekmeza, prigodnih suvenira, unikatnog nakita, ručnih radova od vune, umjetničkih slika i domaće kozmetike.

Drugi dan manifestacije obilježilo je tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Komisija u sastavu Branka Čukelja, Ivke Čukelj, Dražena Benčića i Stjepana Borića imala je pune ruke posla prilikom odabira tri najbolja kotlića Otočca i Gacke.

Najbolji kotlić skuhala je ekipa NK Otočac, drugo mjesto pripalo je grupi ČaKajBačičima, a treće mjesto Posnom prasetu. Za najsimpatičnijeg kuhara proglašen je Dinko Šimunić iz ekipe ŽKK Otočac i prijatelji, dok je najuređenijim štandom proglašen onaj OPG-a Crno jezero.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika uslijedio je veliki koncert Jasmina Stavrosa koji je raspjevao i rasplesao mnogobrojnu publiku u gradskom parku u Otočcu.

Turistička zajednica Grada Otočca još jednom je uspješno organizirala događanje za koje se s pravom može reći da je ljetni turistički adut Gacke doline. Eko Etno Gacka 2021. godine dobila je sve pohvale posjetitelja i potvrdila svoj status najjače gastro manifestacije u županiji, ali i šire.

Pogledajte galeriju fotografija!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close