Tech

FER-ovci u finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju osvojili srebro

Naši FER-ovci u finalu su Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju, koje se održavalo od 16. do 21. svibnja ove godine u Marrakechu, osvojili srebrnu medalju i sedmo mjesto u ukupnom poretku i tako potukli jaku konkurenciju od 128 timova s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, izvještava Studentski.hr.


Za FER-ov nastupili su Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, a u finalu su ih pobijedili favoriti – tim sa sveučilišta St. Petersburg National Research University of IT, Mechanics and Optics te timovi s Moscow State Universityja, zatim sveučilišta University of Tokyo, te timovi s dvaju sveučilišta iz Kine (Tsinghua i Peking) i sveučilišta University of California at Berkeley.

Svaki tim na ovom natjecanju, koje se provodi od 1970. i čiji je sponzor IBM, sastoji se o troje studenata koji imaju pet sati tijekom kojih moraju riješiti između osam do 12 problema vezanih uz programiranje. Detaljni poredak timova možete vidjeti ovdje.


 

Tekst: Index
Foto: screenshot YouTube / index

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close