Tech

Facebook staje na kraj kopiranju profila!

U borbi protiv online nasilja Facebook testira novi alat koji će vas upozoriti ako se pojavio novi profil koji koristi vaše ime i fotografiju.


Kako piše Mashable, alat su počeli testirati još u studenom i već su ga postavili za 75 posto korisnika. Stvar radi tako da će obavijestiti vlasnika originalnog profila čim se detektira duplikat, a on potom može označiti taj profil. Facebookovi inženjeri potom ručno pregledaju te duple profile.

Iako ovo možda i nije toliko raširen problem na Facebooku, može biti velik problem za one koji su žrtve. Iz Facebooka su rekli kako su na okruglim stolovima dobili informacije da je ovo problem za žene, a osobito ozbiljno pitanje za žene u nekim krajevima gdje lažiranje profila može imati društvene posljedice.

Nasilje na društvenim mrežama i dalje je jedan od velikih problema, a Facebook radi i na drugim alatima kako bi se žene osjećale još sigurnije dok koriste njihove servise. Navodi se i alat kojim ćete moći stati na kraj nekome tko objavljuje vaše neprimjerene fotografije. Takve fotografije će biti uklonjene, a Facebook bi mogao ponuditi i linkove i resurse kao pomoć protiv zlostavljača.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata,hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close