Tech

Eksperiment: Koliko brzo nas Google može pronaći?

Pitate se koliko bi vremena trebalo proći dok najveći pretraživač ne bi pronašao vašu anonimnu stranicu na internetu? Ne puno.


Kad biste otvorili stranice na internetu koju uopće ne biste oglašavali niti promovirali na bilo koji način, mislite li da biste ostali zaštićeni od gigantskog Googlea? Teško.

Naime, američki istraživač interkacije ljudi s tehnologijom, Matthew Rothenberg, izradio je stranicu Unindexed, čiji je cilj bio život kratkog vijeka.

Rothenberg je lansirao ovu stranicu s jednim ciljem, da vidi koliko će trebati dok je tehnologija indeksiranja ne učini otvorenom za pretraživanje, tj. dok je Google ne uvrsti u svoje pretrage. Jednom kad se to dogodilo, stranica se trebala samouništiti i nestati.

I tako je ona ‘živjela’ svega 22 dana, nakon čega ju je ‘nanjušio’ Google, te je ona nestala, piše Engadget.

Iako se Rothenberg nije trudio stranicu držati u tajnosti, svi koji su znali za nju, znali su isto tako da će svaki njihov posjet stranici ili njezino spominjanje i objava linka dovesti do krajnje katastrofe.

Nakon svega 346 posjeta stranici i uz 31 pomagača, sve je nestalo.

Na sreću, i vi sami možete isprobati ovaj ekperiment, jer je Rothenberg objavio izvorni kod s uputama na GitHubu.


Tekst: express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close