Intervju

EKSKLUZIVNO Miss Andrea Erjavec će u El Salvadoru na glavi nositi i originalnu ličku kapu!

INTERVJU S MISS UNIVERSE HRVATSKE

Ličanka Andrea Erjavec u zadnjim je pripremama za najuzbudljivije putovanje u životu. Ova 23-godišnja studentica Učiteljskog fakulteta predstavljat će Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Universe koji će se 18. studenog održati u El Salvadoru, državi u središnjoj Americi.


Na koje će sve načine predstaviti Liku i Hrvatsku, koje osobine mora imati Miss Universe i jesu li Ličanke najljepše žene, otkrila nam je u ekskluzivnom razgovoru za Lika Club.

1. Za početak, reci nam kakav je osjećaj biti najljepša Hrvatica, je li se tvoj život puno promijenio u posljednjih pet mjeseci?

Život mi se u potpunosti promijenio u posljednjih pet mjeseci! Upoznala sam puno divnih ljudi, putovala sam više nego ikad u životu, vidjela i naučila više nego u posljednjih 10 godina. Predivan je osjećaj nositi titulu Miss Universe Hrvatske no za tu titulu nije dovoljna fizička ljepota, već djevojka svojim ponašanjem i načinom života treba dati primjer drugima, raditi za dobrobit drugih.

2. Koji su najveći izazovi s kojima ćeš se susresti na finalnom izboru u El Salvadoru i imaš li tremu?

Kako na visokoj vlažnosti u zraku zadržati postojanu frizuru, haha. Šalim se, iako će i to biti izazov budući da su u El Salvadoru u ovo vrijeme dnevne temperature i do 30 Celzijevaca uz visoku vlažnost. Priznajem da sam se u početku bojala kako ću komunicirati na engleskom s ostalim djevojkama i organizatorima, no intenzivnim tečajem u Berlitzu stekla sam samopouzdanje i vjerujem da neće biti problema u komunikaciji. Uostalom, niti većini ostalih djevojaka engleski jezik nije prvi jezik, a za finalni izbor i preliminarni intervju ću imati prevoditelja za svaki slučaj.

3. Ono što nas posebno veseli jest nacionalni kostim inspiriran prirodnim ljepotama Like. Jesi li ga već imala priliku isprobati i kako će izgledati?

Jesam, imala sam ga priliku isprobati i presretna sam kako izgleda! Napominjem da to nije narodna nošnja i nimalo ne podsjeća na narodnu nošnju, već je to kostim za pozornicu, za televiziju, za show. Mogu samo reći da je pun boja, pokrili smo cijelu Ličko-senjsku županiju, a promoviramo Velebitsku degeniju, Velebit, Plitvička jezera, rijeku Gacku i kulu Nehaj u Senju te otok Pag. Mogu još reći da ću na glavi imati originalnu ličku kapu :).

4. Na koje ćeš još načine predstaviti Hrvatsku i Ličko-senjsku županiju?

Kroz ovih 5 mjeseci od našeg izbora u Hrvatskoj stalno smo na društvenim mrežama objavljivali fotografije ili video isječke iz Like i Ličko-senjske županije te ostalih dijelova Hrvatske i to ću nastaviti i dalje. Turistička zajednica Ličko-senjske županije i Hrvatska turistička zajednica pripremili su mi i male poklone koje ću ponijeti sa sobom i dijeliti ostalim djevojkama. Ja Liku neću nikada zaboraviti i prestati promovirati.

5. Ove godine Hrvatsku na svjetskim izborima ljepote predstavljaju čak dvije Ličanke. Je li to dokaz da su Ličanke najljepše žene?

Mislim da titule najljepših žena ne treba biti svrstavana u neku regiju. Do sada se uvijek govorilo da su Dalmatinke najljepše žene u Hrvatskoj. Mislim da je sa sredinama poput Like problem u mentalitetu, djevojke se boje prijaviti na izbore ljepote u strahu od neuspjeha, jer ako ne pobijedi, što će selo reći? Ako se ne prijave, ne mogu niti pobijediti. Mislim da svaka žena treba slijediti svoje snove, treba si odrediti cilj i raditi na ostvarenju istih. Pritom ne mislim samo na izbore ljepote, već i na obrazovanje, bolji posao…

6. Koje sve osobine po tvom mišljenju mora imati Miss Universe?

Žena koja postane Miss Universe mora prije svega imati otvoreno srce koje je spremno dati koliko je spremno primiti. Biti Miss Universe nije lako, nije to samo najljepša žena. Svaka od nas ima platformu za koju smatra da je važna za sredinu iz koje dolazimo i spremne smo raditi i promovirati vrijednosti u koje vjerujemo.

7. Imaš li neke svoje male “tajne ljepote” koje bi željela podijeliti s našim čitateljicama, poput specijalnog režima prehrane ili vježbanja?

Mislim da u njezi lica i tijela nema više nekih tajni. Sve možemo naći na internetu i primijeniti ono što odgovara našem tipu kože i stilu života. Za svježi i odmoren izgled meni je jako važno dobro se naspavati, važno mi je hidratizirati se. Za održavanje vitke linije važno je kretati se, pa ja na primjer hodam do teretane i natrag, što mi je nekih tri kilometra u svakom smjeru.

8. Studentica si Učiteljskog fakulteta. Zašto si odabrala baš taj studij i kakvi su ti planovi za budućnost?

Oduvijek sam željela raditi kao učiteljica i upis na Učiteljski fakultet mi je bila želja koja mi se i ostvarila. U proljeće bih trebala diplomirati, a ujesen planiram upisati MBA studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, što sam dobila kao glavnu nagradu na izboru Miss Universe Hrvatske. Možda jednoga dana otvorim i privatni vrtić, ali idemo korak po korak.

9. Tko ti je najveći uzor, a tko najveća podrška u životu?

Moj najveći uzor je moja majka, koja mi je uz najužu obitelj i dragog i najveća podrška u svemu što odlučim napraviti u životu i na tome sam im svima zahvalna.

10. Poruka mladim djevojkama koje bi voljele sudjelovati na izborima ljepote.

Moja poruka mladim djevojkama je da se prije prijavljivanja na neki izbor ljepote prvo informiraju o kakvom se izboru radi, jer nisu svi isti. Neka nikada ne prestanu raditi na sebi, na svom obrazovanju te da nikada ne dozvole da ih netko uvjeri da nešto ne mogu. Nije problem u tome što će pogriješiti, važno je da iste greške ne ponavljaju, nije ni važno ako padnu, važno je ustati i krenuti dalje.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close