VijestiScena

Na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora nastupa 40 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore

Na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora nastupa 40 folklornih skupina iz Hrvatske, ali i dijaspore


Kao i prijašnjih godina, Državna smotra izvornog hrvatskog folklora i ove će se godine u sklopu 52. Vinkovačkih jeseni koje održavaju od 8. do 17. rujna na vinkovačkim ulicama, sokacima i trgovima, održati  u tri dijela, u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna. Na Državnu smotru dolaze KUD-ovi, predstavnici svih hrvatskih županija i regija, ali i dijaspore, pobjednici međužupanijskih i regionalnih smotri folklora – dakle najbolje folklorne skupine koje njeguju izvorni hrvatski folklor.

Prvog dana na velikoj pozornici na Trgu bana Šokčevića, nastupit će od 19 do 21 sat 14 KUD-ova, u nedjelju od 12 do 13,30 kratke programe će izvesti 7 folklornih skupina, uz skupinu iz Vukovarsko-srijemske županije, Zadarske i Bjelovarsko-bilogorske, folkloraši iz dijaspore – Njemačke, Austrije, Srbije i BiH. Od 19 do 21 sat u šatoru Vinkovačkih jeseni Državnu smotru izvornog hrvatskog folklora, zatvorit će 19 folklornih skupina.

“U ova dva dana posjetitelji će vidjeti nastupe najboljih KUD-ova iz Hrvatske i dijaspore koja njeguju izvorni hrvatski folklor. Jako pazimo na to i potičemo smotre, bilo u Hrvatskoj ili dijaspori, gdje bi se folklorne skupine u konkurenciji izborile za nastup u Vinkovcima na Vinkovačkim jesenima. Trudimo se da bude zastupljena svaka županija i svaka regija pa smo za Hercegovinu, Srednju Bosnu i Posavinu potakli održavanje smotri folkloraša koji njeguju hrvatski folklor gdje će pobjednici predstavljati svoje sredine i doći u Vinkovce. Ove godine imamo goste, naše folkloraše iz Vojvodine, Austrije, Njemačke i BiH, a već sljedeće godine doći će KUD-ovi naših Hrvata iz Rumunjske i Crne Gore”kaže stručni voditelj Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, Danijel Šota.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close