KontinentTurizam

DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO Kreira se nova turistička ponuda, sudjelovala i Prilika Grupa

CJELODNEVNA AVANTURA KOJA ĆE ZAVRŠITI NOVIM TURISTIČKIM PROIZVODOM

Ovu subotu 22. svibnja Međunarodni dan biološke raznolikosti i dan zaštite prirode odlučili smo provesti u prirodi, ali na ponešto drugačiji način!

Croatia Open Land Tours DMC je na području općine Kamanje, Vivodine, Žakanje, Lović Prekriški, grada Ozlja i Parka prirode Žumberak povezala Veleučilište u Karlovcu, LAG Vallis Colapis, Natura viva, Turističku zajednicu područja Kupa, Regionalnu razvojnu agenciju Karlovačke županije, HGSS stanica Karlovac, Lika club (PRILIKA GRUPA), Gastronaut, Kaportal i polaznike edukativnih radionica u okviru projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“ te zajedničkim snagama odlučili smo kreirati novu turističku ponudu.

Naglasak ovog događaja je bio na zajedničkoj suradnji i doživljajima iz prve ruke. Kroz safari vožnju rijekom Kupom, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka, Green Gastro & Wine turi i stručnim vodstvom poučnom stazom „Gdje voće zri“ na Lović Prekriški rodile su se mnoge ideje koje smo zajednički unaprjeđivali.

„Cilj ovog edukativno studijskog izleta je jačanje destinacije područja te u praksi pokazati kako se kreira uspješnija turistička ponuda na terenu jer sudjeluju s nama od početka u kreiranju te interaktivnim komentarima i primjerima pridonose poboljšanju i brušenju DMC ponude.“ Ističu iz Croatia Open Landa.


Tijekom provedbe projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“, Croatia Open Land Tours DMC, nositelj projekta, ostvaruje se vrlo kvalitetno umrežavanje s visokoškolskim ustanovama, organizacijama za ruralni razvoj i jedinicama lokalne samouprave na ruralnim područjima Karlovačke i Zagrebačke županije.

Cilj je projektnim aktivnostima kroz društveno poduzetništvo vratiti život u ruralna područja unaprjeđenjem postojećih i kreiranjem novih turističkih sadržaja.

Croatia Open Land Tours DMC kao društveni poduzetnik, vođen načelima održivog razvoja, posebnu pažnju posvećuje ekonomskim, ekološkim i sociokulturnim načelima razvoja. Poseban naglasak stavlja se na očuvanje i zaštitu prirode, ali i na edukaciju osvješćivanja zajednice o vrijednosti prirodne i kulturne baštine. Društveni poduzetnik u ovom kontekstu podrazumijeva, između ostalog, reinvestiranje dobiti u zajednicu i uključivanje zajednice u razvoj, kako bi u svim segmentima jačali destinacijski menadžment same agencije, svih dionika turizma, a u konačnici i cijelog područja.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close