Scena

Dobitnik ovogodišnje nagrade “Kočićevo pero” je Ivica Đikić

Hrvatski pisac i novinar Ivica Đikić ovogodišnji je dobitnik književne nagrade ‘Kočićevo pero’ koju dodjeljuje zaklada ‘Petar Kočić’ Banja Luka-Beograd, priopćeno je u srijedu iz banjolučkog sjedišta te zaklade


Đikiću je nagrada namijenjena zbog visokih dostignuća u suvremenoj književnosti za djelo ‘Ponavljanje’.

‘Kada neko djelo u doba opće svjetske pomutnje uspije zaokupiti našu pozornost, uzbuditi nas i makar na kratko ispuniti svjetlošću neke nove nade, onda je to valjani dokaz da je umjetnost upravo baklja koja će nas sačuvati od tame’, stoji u obrazloženju zaklade koje potpisuje njezin predsjednik Nikola Vukolić.

Iz zaklade podsjećaju kako je u svom novom romanu Đikić ispričao priču o suvremenom čovjeku koji se sve teže snalazi u svijetu zahvaćenom općim otuđenjem i dehumanizacijom. Takav čovjek postaje sve udaljeniji i od onih koji bi mu trebali biti najbliži.

‘Ponavljanje’ Ivice Đikića je dobro napisano djelo koje posjeduje dvije istaknute kvalitete: zanimljivost pripovijedanja i literarno umijeće koje u nama budi želju da se s ovim ‘ponavljačem’ što češće susrećemo’, ističe Vukolić.

Nagrada ‘Kočićevo pero’ Đikiću će biti svečano uručena 13. studenog na sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.


Tekst: tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close