Sport

Dječak sa sindromom Down zabio gol mjeseca u Škotskoj

Strastveni navijač Celtica Jay Beatty osvojio je nagradu za gol mjeseca u škotskoj Premier ligi. Njegovo prisustvo na utakmicama potaklo je svijest o sindromu Down.


Vodstvo škotskog Premiershipa (SPFL) napravilo je lijepu gestu prema svoj djeci s poteškoćama u razvoju. Nakon što su ga uvrstili u izbor za najljepši gol mjeseca, penal 11-godišnjeg navijača Celtica Jaya Beattyja dobio je čak 97 posto glasova na službenoj internetskoj stranici SPFL-a.

Jay, inače dječak koji je rođen s Downovim sindromom, zabio je iz penala u poluvremenu utakmice između Hamiltona i Celtica (0-2) početkom godine nakon što su ga domaćini pozvali na travnjak. U izboru je pobijedio golove Davida Goodwillieja(Aberdeen) i Garyja Mackaya-Stevena (Celtic).

Vatreni navijač “bhoysa” postao je popularan u svibnju prošle godine nakon što ga je Giorgios Samaras, bivši napadač Celtica, uzeo u naručje na proslavi naslova prvaka. Grk koji je trenutno na posudbi u sadijskom Al-Hilalu iz WBA-a ostao je povezan s Jayom te mu je i čestitao na nagradi.

“Sjajno te je vidjeti kako zabijaš golove kao i ja i jako sam sretan što si pobjednik izbora za gol mjeseca. Čestitam ti, nedostaješ mi i nadam se da ćemo se vidjeti uskoro” – poručio je 29-godišnji Samaras.

Otac Martin Beatty rekao je kako “mali broj nas živi svoje snove, a Jay ih uistinu počinje živjeti”. Downov sindrom javlja se kao anomalija 21. kromosoma i pogađa jedno od 700 živorođene djece. Očituje se po specifičnom izgledu lica i mentalnim problemima, a takva djeca sklonija su srčanim, dišnim i drugim bolestima.


 

Foto: SPFL
Tekst: 24 sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close