Vijesti

Djeca iz sirotišta u Lavovu imali su ljetovanje za pamćenje u Hrvatskoj zahvaljujući dobrim ljudima

Puni dojmova s ljetovanja u mjestu Zaton, poznatome po dugačkim pješčanim plažama i predivnim zalascima sunca, osnovnoškolce iz Ukrajine koji su u vihoru rata ostali bez oba roditelja jučer je u Križevcima dočekalo još jedno iznenađenje.


Nakon tjedan dana sunca i mora vrijeme je za povratak u školu, a u nju će krenuti s osmijehom na licu, ali i potpuno opremljeni zahvaljujući donacijama volontera, udruga, ali i brojnih tvrtki.

– Djeca, njih 26, bilo je oduševljeno jučer, a da su bili puni dojmova s ljetovanja pokazuje i to da su na radionici kada su dobili zadatak da crtaju, svi redom crtali prizore sunca, mora, plaže, ribica. Neki od njih su, recimo, prvi puta probali smokve na moru pa su i zbog toga bili puni doživljaja – kazao nam je ravnatelj Nenad Krajačić koji zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj akciji.

Volonteri velikogoričke udruge ”Dobro dobrim – DoDo” tako su primjerice u svega dva dana priredili sve što je potrebno da bi boravak djeci na moru bio nezaboravan, dodaje Krajačić. Djeca su dobila i školske torbe napunjene svim potrebnim priborom za novu školsku godinu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close