DogađanjaLičko-senjska županija

Deveta umjetnost u fokusu: saznajte zašto stripovi nisu samo za djecu!

Mnogi ljudi često zaboravljaju da stripovi nisu isključivo dječji medij.


Naprotiv, ova umjetnost možda je namijenjenija odrasloj publici. Stripovi nisu slučajno poznati kao “deveta umjetnost” zbog složenosti metoda kojima se stvaraju i dubokih poruka koje prenose. Ovaj medij ima sposobnost istražiti kompleksne teme i pitanja, često dublje nego što to može činiti film ili knjiga.

Predavač Erik Lončar usredotočit će se na ovu dubinu i složenost stripova tijekom svog predavanja. Umjesto popularnih superjunaka, poput Batmana i Zagora, Lončar će otkriti drugu stranu strip umjetnosti koja često prolazi nezapaženo, ali ima jednako važno mjesto u svijetu umjetnosti i tako pomoći publici da bolje razumije različite aspekte ove umjetnosti i otkrije nove autore i naslove.

Svi zainteresirani ljubitelji devete umjetnosti pozvani su da se pridruže ovom događaju u Kino Korzu u četvrtak, 5. listopada, i dublje urone u svijet stripa i stvore novu perspektivu o ovom intrigantnom mediju.

Predavanje organizira Likovna udruga Lika i Pučko otvoreno učilište Gospić, pod pokroviteljstvom Grada Gospića.

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself te strip crtač koji je vodio radionice stripa diljem Hrvatske, ali i u Njemačkoj i Estoniji.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close