VijestiNacionalnaPolitika

Cijene goriva od utorka ponovno rastu, probijena psihološka granica

Poljoprivrednici i ribari strahuju da bi zbog rasta cijena goriva mogli biti prisiljeni dizati cijene svojih proizvoda, a upozoravaju kako će to rezultirati povećanjem inflacije


Cijene goriva polako rastu već mjesecima, a s najnovijom promjenom u cijeni koja nastupa u utorak bit će probijena i stara ‘psihološka granica’ od 12 nekadašnjih kuna po litri.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od utorka nas čeka novo znatno poskupljenje goriva. Litra benzina trebala bi poskupjeti za četiri, a dizela za sedam eurocenti.

Nakon što je Rusija jučer uvela zabranu izvoza dizelskoga goriva, stručnjaci strahuju kako je ovo tek početak novog ciklusa divljanja cijena. Što se uštedi u dućanu, potrošit će se – na benzinskoj postaji. I sedamnaesti tjedan zaredom cijene goriva rastu.

“Evo, već svjedočimo od jučer na danas cijena dizela prešla je tisuću dolara po toni. Ako pogledamo unatrag od petog, šestog mjeseca do danas, cijena dizela porasla je više od 50 posto i ja očekujem da će taj rast biti nastavljen“, poručio je Jasminko Umićević, naftni konzultant.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: dnevnik.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close