Tech

Chip: mini računalo za samo 9 dolara

Mini računalo Raspberry Pi mogao bi dobiti dostojnog protivnika – CHIP, mini računalo koje staje u dlan i dolazi sa cijenom od samo devet dolara.


CHIP se može koristiti kao klasično računalo, na koje korisnici mogu povezati tipkovnicu, miš, displej i napajanje.

Zbog malih dimenzija (veličina kreditne kartice) vjerojatno će biti odlično prihvaćeno među kreativcima i hobistima. Tim koji ga je kreirao prikazuje CHIP u procesima čuvanja dokumenata, igranja igrica i slično, a uz njega stiže i zanimljiv dodatak koji računalu omogućuje da bude prenosivo

CHIP ima 1GHz procesor, 512MB RAM-a, 4GB skladišnog prostora, kao i Bluetooth 4.0 i WiFi 802.11 b/g/n, a uređaj se može koristiti i sa kablovima. Usporedbe radi, Raspberry Pi B i B+ nude četverojezgreni procesor na 900 MHz. CHIP dolazi sa predinstaliranim aplikacijama, kao što su VLC, GIMP, Libre Office, Audacity i druge.

Osim toga, tu je i dodatak pod nazivom Pocket CHIP u koji se računalo može ubaciti, što mu dodaje 4.3-inčni displej, QWERTY tipkovnicu, bateriju za rad do pet sati, a sve je smješteno u retro kućište.

Kompanija Next Thing Co., koja stoji iza CHIP računala, na Kickstarteru je za financiranje projekta tražila samo 50 000 dolara. Do sada je prikupljeno preko 620 000 dolara, a do kraja je ostalo još 27 dana.


Tekst: zimo.dnevnik.hr

Foto: kickstarter.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close