Tech

Budite potpuno nevidljivi na Facebooku

Facebook svojim korisnicima uvelike otežava da sakriju svoje aktivnosti, no način postoji. Nakon što obavite ovaj proces, nitko neće moći vidjeti vaše aktivnosti na Facebooku, vaše fotografije niti mjesta na kojima ste se prijavili. Vaši prijatelji vidjet će samo vaš osnovni profil, ali sve vaše aktivnosti bit će prazne.


Najprije kliknite na brze postavke privatnosti u gornjem desnom uglu i izaberite “pogledajte više postavki”.

To vas dovodi do “Privacy Settings and Tools” menija, a tu na pitanje “tko može vidjeti moje buduće objave” izaberite opciju “samo ja”. Promjenu toga tko može vidjeti vaše prošle objave možete napraviti klikanjem opcije “ograniči prošle objave” i potvrđujući promjenu. Tada će sve vaše prošle objave postati vidljive samo vašim prijateljima.

Sljedeći korak je promjena opcije “tko mi može slati zahtjeve za prijateljstvo” iz “svi” u “prijatelji prijatelja”. To će smanjiti broj zahtjeva za prijateljstvom koje primate.

facebook1_15032015

Kako biste ograničili tko vas može kontaktirati putem poruka, promijenite opciju “čije poruke želim filtrirati u svom inboxu” iz “osnovno” u “strogo”. Isto možete napraviti s opcijom “tko me može kontaktirati putem broja telefona koji sam naveo”.

Kako biste onemogućili da vas na Facebooku pronađu ljudi koji guglaju vaše ime, označite opciju “želite li da drugi pretražitelji vode na vaš profili”.

Potom kliknite na opcije “Timeline i Tagging” kako biste ograničili tko može objavljivati na vašem zidu i vidjeti objave na vašem zidu. Sve te opcije promijenite u “samo ja”.

Sad možete urediti opcije koje se tiču tagiranja fotografija tako da uključite pregledavanje postova u kojima vas prijatelji tagiraju prije nego se pojave na Facebooku i tagove koje stavljaju na vaše postove. Također možete promijeniti da se vašim prijateljima ne nude sugestije da vas tagiraju na fotografijama.

Uredite objave sa zastarjelih aplikacija

Facebook omogućava vašim sljedbenicima i prijateljima da vide vaše javne postove. Kako biste bili sigurni da vaše objave vide samo prijatelji, ne i sljedbenici promijenite “tko me može slijediti” iz “svi” u “prijatelji”.

Potom kliknite na “Oglašavanje” To vam omogućuje da izaberete želite li da se vaše ime i aktivnosti vežu uz neke oglase.

Potom idite na meni aplikacija kako biste promijenili informacije koje se mogu vidjeti u aplikacijama. Pod opcijom “aplikacije, stranice i plug-ins” izaberite “onemogućeno”

Na kraju možete kontrolirati tko može vidjeti vaše postove objavljenje sa zastarjelih Facebook aplikacija na starim telefonima promjenom u “samo ja” pod opcijom “stare verzije Facebooka za mobilne telefone”.

Nakon ovoga moći ćete koristiti Facebook, a on neće objavljivati svaki vaš potez.


 

Tekst: index

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close