Tech

Brodogradilište Uljanik gradi ploveći luksuz s kazalištem i podmornicom

Pulsko brodogradilište Uljanik gradit će ultra modernu, luksuznu jahtu za australsku kompaniju Scenic.

Na stranicama CruiseMappera objavljeno je da će luksuzni brod koristiti istraživačke turističke ekspedicije, i da će moći primiti 228 putnika i opisuju je kao jahtu od milijardu dolara. U brodogradilištu još ne žele govoriti o projektu jer tako želi vlasnik.

Neslužbeno doznajemo da je to prvi takav projekt u Hrvatskoj. Australska kompanija Scenic specijalizirana je za luksuzna krstarenja, najviše po rijekama. Jahta će imati platformu za helikoptere, podmornicu za sedam osoba, kazalište s 240 sjedala, grijane bazene, teretanu, welness, jacuzzije, šest restorana, barove, dvorane za pilates, stotinjak apartmana od 32 do 344 četvorna metra te penthouse od 233 četvorna metra. Svaki apartman imat će osobnog batlera.

Scenic

Brodogradilište bi brod trebalo isporučiti do 2018. Interijer broda osmislila je i dizajnirala Karen Moroney, supruga vlasnika kompanije Glena Moroneya. Jahta će putovati po sjevernom i južnom polu, samo što će tada broj putnika ograničiti na njih 200. Jahta “Scenic Eclipse” prvi put bi trebala zaploviti od Istanbula do Venecije.


Tekst: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr / glasistre.hr

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close