VijestiNacionalnaPolitika

Bliži se Blagdan Svih Svetih: Cvjećari i mali obrtnici još uvijek ne znaju hoće li moći raditi

Blagdan Svih svetih je sve bliže, a cvjećari i drugi mali trgovci još uvijek ne znaju hoće li uopće moći raditi na taj dan i prodavati svoje artikle.


Rezultat je to zabrane rada nedjeljom i blagdanom koja je uspostavljena Zakonom o trgovini koji je na snazi od 1. srpnja. Upravo zato obrtnička komora traži od vladajućih da se ovaj blagdan proglasi sajamskim danom i omogući normalnu prodaju malim trgovcima i ostalima.

Mali trgovci koji prodaju cvijeće i svijeće su u nezavidnom položaju. Uskoro se bliži blagdan Svih svetih, a upravo na taj dan brojni građani odlaze na grobove svojih najmilijih i kupuju cvijeće i svijeće na lokacijama oko groblja. Ipak, mali trgovci koji prodaju ove proizvode još uvijek ne znaju hoće li moći raditi zbog zabrane rada nedjeljom i blagdanom.

– Grad Zagreb se još nije izjasnio, ono što su pričali da će to biti sajamski dan, to još ništa ne znam za sad. Moramo puno prije za Sve svete naručiti, tako da robe ima, ali samo ju nećemo moći prodati, a to je baš dan kada ljudi najviše idu, isto kao i nedjelja za cvjećare je to isto, rekla je za HRT Anita iz jedne zagrebačke cvjećarne.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: mirovina.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close