LifestyleIzdvojeno

Blagdani bez zimskog ugođaja: Vikend tmuran i kišovit uz južinu

Blagdani dakle bez zimskog ugođaja, no barem će početak zime obilježiti primjerena zimska hladnoća


Danas mirnije i još stabilnije. Pojačao je utjecaj anticiklone, a sa sjevera se nastavlja dotok hladnog zraka koji će nam obilježiti prvu polovicu tjedna. No, ne i blagdane.

UTORAK

Ujutro i prijepodne pretežno vedro, tek na sjevernom Jadranu uz postupno nešto više oblaka. Pritom će biti i mirnije, bura slabi, a još samo rijetko pod Velebitom može imati jake udare. Zbog noćne vedrine, jutro posvuda vrlo hladno, na kopnu izraženiji minusi i umjeren, mjestimice jak mraz, ali pri tlu ga ima i mjestimice uz samu obalu.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima u početku još pretežno sunčano, ali će do kraja dana stizati sve više oblaka. Ipak, zadržat će se suho, a iako mirno, bit će osjetno hladnije s temperaturom tek u malom plusu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, tek navečer s umjerenom naoblakom. Oslabjet će sjeverozapadni vjetar, ali temperatura i ovdje niža od današnje, do najviše 3, samo lokalno 4 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, tek prolazno malo visokih oblaka. Bura će sasvim oslabjeti, čak će navečer prema otvorenome moru zapuhati slabo jugo. No temperatura malo niža, između 8 i 11 °C, u zaobalju i manje.

Na sjevernom Jadranu oblačniji drugi dio dana, ponajprije u sjevernijim područjima, no zadržat će se uglavnom suho, možda samo prolazno u Gorskom kotaru zaleprša pokoja pahulja. Bura slabi, a krajem dana okreće na jugo. Uglavnom hladnije, osobito u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Hladno i djelomice sunčano vrijeme na kopnu će potrajati do četvrtka. Tada kreće južina, koja će uz iznadprosječnu toplinu i povremenu kišu obilježiti drugi dio tjedna i tmuran blagdanski vikend.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu razmjerno hladno još u srijedu, zatim uz južinu sve oblačnije i sve toplije. Puhat će jugo, jugozapadnjak, oštro, osobito neugodni na Badnjak i Božić kada lokalno na sjevernom i srednjem dijelu može biti obilnijih pljuskova.

Blagdani dakle bez zimskog ugođaja, no barem će početak zime obilježiti primjerena zimska hladnoća, a snježnu bjelinu barem nakratko nam može glumiti ujutro inje i mraz.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close