Tech

Bitna godina za mobilnu tehnologiju

‘Deveto izdanje konferencije ‘Mobility Day’ se održava u možda najbitnijoj godini u evoluciji mobilne tehnologije. Vjerujem da Hrvatska IT scena može igrati vrlo bitnu ulogu’, rekao je tijekom svog izlaganja Damir Tomičić


Nakon Berlina, Amsterdama i Londona, u Zagreb je stigao Damir Tomičić, koji je održao zanimljivo uvodno predavanje na temu ‘Zabava u pokretu – budućnost mobilnosti za globalne brendove’.

‘Deveto izdanje konferencije ‘Mobility Day’ se održava u možda najbitnijoj godini u evoluciji mobilne tehnologije. Transformacija poslovnih modela, novi mobilni uređaji i čitav niz inovativnih aplikacionih rješenja iz oblaka otvaraju nove mogućnosti za ponuđače i djelatnike za razvoj mobilnih aplikacija. Istra mantra vrijedi za sve – ‘mobility first’ (prvo mobilno) je budući način razmišljanja u poslovnom svijetu. Vjerujem da Hrvatska IT scena može igrati vrlo bitnu ulogu. Mobilna rješenja su globalni trend i traže se posvuda. Za razliku od nekadašnjih stacionarnih rješenja, koja zahtijevaju lokalnu podršku, mobilna rješenja se veoma jednostavno mogu pružiti klijentima širom svijeta. Vrlo mi je drago imati priliku predstaviti i diskutirati najnovije mobilne trendove te i lokalnoj publici predstaviti nekoliko internacionalnih projekata’, naglasio je Tomičić.

Jedna od premijera bio je prvi javni nastup HP-a nakon restrukturiranja u kolovozu ove godine.

HP je tijekom konferencije ‘Mobility Day’ po prvi puta javno nastupio nakon restruktuiranja u kolovozu prošle godine. ‘Imali smo priliku premijerno predstaviti novu korporaciju HP Inc. u Hrvatskoj, i susresti naše partnere i kupce koji koriste mobilna rješenja. Mobilnost i inovativnost su temelji razvoja naše nove korporacije’, izjavio je Primož Polajnar, HP-ov direktor odjela za računalstvo i printanje u regiji Adriatic.

‘Izuzetno sam zadovoljan ovogodišnjom konferencijom. U ovih proteklih devet godina dogodile su se nevjerojatne stvari zahvaljujući razvoju tehnike i tehnologije. Ove godine imali smo nevjerojatna predavanja, novosti i premijere. Komentari predavača i sudionika, koji dolaze iz godine u godinu i dovode nove predavače i sudionike, motiv su da iz godine u godinu budemo sve bolji.

To je za nas veliki izazov jer već sada krećemo u pripremu desete konferencije, koja će biti održana iduće godine’, rekao je Tomislav Bronzin, jedan od organizatora konferencije.


Tekst: tportal.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close