Baterije Mate Rimca u Aston Martinovom superautu

Tena Brnad

Mate Rimac se pohvalio na Facebooku kako će njihova baterija biti ugrađena u novo čudo od automobila koje tek dolazi na ceste.


Riječ je o tzv. ‘superautu’ kojeg je Aston Martin u suradnji s Red Bullom predstavio u srpnju prošle godine. Rimac je postavio poveznicu na članak na Top Gearu u kojem se navodi tko je sve pomogao u izradi ovog bolida za cestu.

Ime automobila je AM-RB 001 i bit će hibrid. Cosworth će isporučiti 6,5 litara V12 motor od 1000 konjskih snaga, a za ‘struju’, odnosno baterijski pogon bit će zadužena tvrtka Rimac.

Imat će konstrukciju od karbonskih vlakana i posebno prilagođen prijenos i ovjes koji je osmislio Adrian Newey iz Red Bullova F1 tima.

Dugo sam imao želju dizajnirati cestovni automobil. Bio sam odlučan u tome da AM-RB 001 mora biti pravi cestovni automobil, ali i jurilica sposobna za ekstremne performanse na stazi, što znači da ovo mora biti i vozilo s dva lica”, rekao je Newey prošle godine prilikom predstavljanja automobila.

Aston Martin ih navodno planira proizvesti između 99 i 150, dok će trkaćih verzija samo za stazu biti 25, a proizvodnja bi trebala krenuti za godinu dana.

Još nije poznato koja će biti cijena ove jurilice.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: 24sata.hr | Foto: aston martin

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u