Tech

AirBar: učinite bilo koji ekran osjetljivim na dodir

Pretvorite ekran svog laptopa, ili nekog drugog uređaja, u ekran osjetljiv na dodir! Sada postoji dodatak koji to radi u trenu, a zove se AirBar. Švedska tvrtka Neonode spremna je pokazati AirBar širokoj publici, organizirano je veliko predstavljanje na CES sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu početkom siječnja 2016.


Najveća prednost AirBara je što ne zahtijeva nikakvo veliko znanje kako bi ga instalirali, ovaj uređaj radi na Play&Touch principu. AirBar se spaja na prijenosnik pomoću USBpriključka, a nakon toga stvar preuzima ZForce AIR tehnologija, koja stvara nevidljivo svjetlosno polje preko ekrana. Sustav detektira prekid tog polja i izvršava naredbu.

Pritom se polje može prekinuti na različite načine, od poteza kistom, do dodira prstima, rukavicama, štapićima i raznim drugim predmetima koji ne bi funkcionirali na standardnim ekranima osjetljivim na dodir.

AirBar trenutno postoji samo u inačici za 15,6-inčne prijenosnike, no tvrtka obećava skoru dostupnost i modela namijenjenog desktop računalima. Trenutno su podržani Windows i Chrome operativni sustavi, a tvrtka radi i na osiguravanju podrške i za OS X.

Cijena pojedinog primjerka je 49 američkih dolara, što je jeftino za ovakav uređaj. Prve isporuke su planirane u prvoj polovici 2016. godine.


Tekst: net.hr
Foto: net.hr / androidspin.com
Video: youtube.com

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close