Stiže nam nagli prijelaz s jeseni na zimu! Od subote očekujte snijeg i pad temperature

U gorskim predjelima će pasti i više od 20 cm novog snijega, a stvaranje tanjeg snježnog pokrivača moguće je i drugdje u unutrašnjosti


Na redu je nova izražena promjena prvo obilna kiša, a zatim u subotu nagli prijelaz iz jeseni u zimu.
I danas većinom oblačno s kišom koje će najmanje biti u Slavoniji, a najviše u gorju i na Jadranu, osobito sjevernom dijelu. Lokalno će pasti i više od 100 litra po metru kvadratnom, a uz toliku kišu će biti urbanih i bujičnih poplava. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, na moru jako i olujno jugo i oštro, na sjevernom dijelu navečer i lebić. Uz južinu posvuda osjetno toplije.
Za vikend oblačno, tmurno i sivo, još u subotu lokalno obilne oborine. Kiša će u subotu poslijepodne uz pad temperature prijeći u susnježicu i snijeg, prvo u gorju, a zatim u noći na nedjelju i u nizinama.
U gorskim predjelima će pasti i više od 20 cm novog snijega, a stvaranje tanjeg snježnog pokrivača moguće je i drugdje u unutrašnjosti.
Jako i olujno jugo će već krajem subote okrenuti na buru koja će u nedjelju puhati duž cijele obale, a s kojom će i na Jadranu biti hladnije.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close