VijestiPolitika

Putovali smo od Zagreba do Like s propusnicom, evo lokacija gdje je policija i što vas traži

ZAGREB-LIKA-ZAGREB

Slijedom novih epidemioloških mjera koje je Stožer uveo, zaputili smo se od Zagreba do Like i natrag, s jednom stanicom u povratku. Tako smo putem ušli i izašli kroz tri županije, Grad Zagreb, Karlovačku te Ličko-senjsku.


Kako izgleda put od Zagreba do Like, ako imate propusnice? Na to pitanje donosimo odgovor, a tip propusnice koje smo koristili su one medijske (izvješćivanje javnosti). Odmah na početku, važno je naglasiti da propusnice poput medijske, vrijede uz novinarsku iskaznicu (akreditaciju), ali je potrebno priložiti i osobnu iskaznicu bez koje prolaz nije moguć. Osim novinarskih, propusnice koje vrijede su one koje izda Stožer, te druge skupine poput medicinskih djelatnika, hitnih slučajeva i slično.

  1. lokacija – na polasku iz Zagreba

Prva lokacija na kojoj nas je policija čekala na punktu je Lučko, prije samog ulaza na autocestu A1 policijska patrola nas je zaustavila kako bi pregledala dokumente. Ljubazna policajka, pregledala je propusnice, potvrdila da su uredne, te pustila na autocestu.

2. lokacija – izlazak s autoceste u Otočcu

Druga lokacija, u ovom smjeru i posljednja gdje smo susreli policijsku patrolu, bila je Otočac. Na izlasku s autoceste, odmah po izlasku s naplatne postaje, policajac je pregledao propusnice i pustio nas u Ličko-senjsku županiju. Zanimljivo je napomenuti da je u prošlom lockdownu policijska patrola bila kod benzinske pumpe na Orovcu, na križanju, a sada je povučena pred naplatne kućice samo na one koji dolaze s autoceste.

Povratak – 1. lokacija – polazak iz Otočca

Na prvoj lokaciji povratka iz Like, policija nas je čekala na istom mjestu. Međutim, ovaj put policajac nije izašao iz auta, već nas je samo propustio na autocestu bez kontrole. Moguće je da je to zbog zagrebačkih registracijskih oznaka, međutim svakako nije pravilo da propuštaju bez kontrole.

Povratak – 2. lokacija – Ogulin

Druga lokacija ovaj put je Ogulin. Na izlasku s autoceste u Ogulinu, policija ne čeka ispred naplatne postaje, već na križanju na cesti niže. Policajac nas također nije pregledavao, te smo uredno prošli prema Ogulinu. Povratno, pri ulasku na autocestu, sam policajac u autu nije izlazio, već smo bez pregleda prošli na A1 prema Zagrebu. Također savjetujemo da i ako policajac nije vani ispred službenog vozila, provjerite smijete li proći kako ne bi došlo do nesporazuma. Nama je signalizirao da možemo proći.

Povratak – 3. lokacija – izlazak s autoceste u Zagrebu

Na Lučkom nas je dočekala policijska patrola, međutim, također pretpostavljamo, niti ovaj put nas nisu kontrolirali zbog zagrebačkih registracijskih oznaka. Podsjetimo, povratak na mjesto rada odnosno prebivališta podrazumijeva se te je to dopušteno.

Detaljne informacije o propusnicama, zahtjevima i odobrenjima, kao i službama koje propusnice ne moraju imati osim dokaza statusa, pogledajte na sljedećem linku – e-propusnice detalji. 

Podijelite s nama svoja iskustva u komentarima i #ostaniteodgovorni. 

 

Foto: Photo by Tobi from Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close