DogađanjaVijesti

FOTO U Gospiću otvorena izložba “Nedovršena ljubav” autora Antona Orzesa

U organizaciji Likovne udruge LIKA sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević Gospić  otvorena izložba “Nedovršena ljubav” autora Antona Orzesa.


Akademski slikar prof. Anton Orzes rođen je u Zagrebu 1955. godine, odrastao je u Rijeci, Selcu i Bosni, a zadnjih 26 godina živi u Gospiću. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu 1980. godine u klasi profesora Ratka Lalića. Od 1994. godine živi i radi u Gospiću i predaje na Gimnaziji Gospić, a osim slikarstvom bavi se i grafičkim dizajnom.

Učiteljsko zanimanje smatram jednim od najvažnijih i najljepših zanimanja.Najvažnijih zato što će za 20 ili 30 godina ova država biti točno onakva kakvu smo djecu odgojili. Oni će biti ministri, predsjednici, direktori, oni će voditi ovu državu i ovaj narod. A najljepše zanimanje, jer mi rad s tim divnim mladim ljudima održava duh i čini i mene mladim“, rekao je Anton Orzes.

Na izložbi u Gospiću Anton se gospićkoj publici predstavio presjekom svojih radova koji datiraju od 1980. pa sve do ovog mjeseca. Na ovaj način posjetitelji izložbe imaju priliku vidjeti ono što je autor rekao svojim radovima, no kako sam autor napominje – teško je reći nešto o svojim radovima, radovi bi trebali sami govoriti za sebe.

Orzes inspiraciju prikuplja od najranijih sjećanja iz svog djetinjstva pa sve do nekakvih potpuno izmišljenih, izmaštanih, odsanjanih ideja. Sam naslov izložbe “Nedovršena ljubav” prema riječima autora znači da se umjetnost ne može dovršiti, ona je nešto što uvijek traje i uvijek se može nadograđivati, isto kao što i sam autor ide dalje sa svojim radovima.

Umjetnost je putovanje, a ne dolazak na neko mjesto, rekao je Orzes.

Izložba “Nedovršena ljubav” dio je projekta Paket kulture, organizirana je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH te uz podršku Grada Gospić, a može se pogledati  u Galeriji LU narednih dana od 17 do 19 sati ili prema dogovoru.

 

 

 

 

Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close