Grad ZagrebScena

Preko 14.000 glasova za nominirane za ovogodišnju nagradu Ambasador

U samo 13 dana koliko već traje glasovanje publike za ovogodišnju nagradu Ambasador, prvu nagradu koja se dodjeljuje akterima elektroničke scene, prikupljeno je preko 14.000 glasova iz zemlje ali i inozemstva.


Utrka za glasove krenula je u utorak 17. listopada, a traje još samo devet dana!

Veliki je to uspjeh u odnosu na prošlogodišnje, prvo izdanje ove nagrade kada je u 30 dana koliko je trajalo glasovanje prikupljeno oko 20.000 glasova.

Podršku svojim favoritima još devet dana možete izraziti glasanjem putem internet stranice, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Kao što to i priliči jednom glazbenom projektu, dodjelu nagrada koja je zakazana 21. studenog popratit će veliki Winners parti u klubu Boogaloo u Zagrebu 25. studenog. Na 2 plesna podija nastupit će poznata imena elektroničke scene koja su prošle godine slavila u DJ kategorijama, ali i ovogodišnji laureati.

Nagrada Ambasador dodjeljuje se za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano dobro radili i pridonosili razvoju elektroničke scene.

Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene.

Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex.

Hrvatska je pokretanjem ove nagrade napokon dobila način odavanja priznanja sceni koja, osim što okuplja jako veliki broj poklonika, pridonosi uvelike i domaćem gospodarstvu i imidžu naše zemlje. Svrstavanju na svjetsku kartu poznatih destinacija pridonijeli su festivali domaće i strane organizacije koje je ove godine posjetilo više milijuna ljudi iz cijelog svijeta.

Hrvatska je u posljednjem desetljeću postala omiljena destinacija glazbenog turizma – zemlja s tisuću otoka i jednako toliko festivala.

Od prvih mogućnosti elektroničke mašinerije da stvara i manipulira zvuk, preko šačice ilegalnih raveova na kojima je stvarana nova glazba za novo doba, elektronička glazba postaje dio svakodnevice velikih svjetskih metropola i legitimni samostojeći oblik selektivnog turizma koji puni gradske i državne proračune.

Stoga je projekt Klubske scene, koja je zaslužna za pokretanje priznanja elektroničkoj sceni, dobio veliku podršku od Hrvatskog društva skladatelja kao i drugih krovnih institucija.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: pr | Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close