Lifestyle

Veliki uspjeh hrvatskih srednjoškolaca na Baliju!

Učenici iz Zagreba, Splita i Varaždina bili su najbolji na natjecanju 270 učenika iz 48 zemalja u prirodnoznanstvenim predmetima.


Na natjecanju iz fizike, kemije i biologije nadmetalo se 270 učenika iz 48 zemalja. Darijan Gudelj iz III. gimnazije Split osvojio je srebrnu medalju, dok su se učenici Luka Bulić Bračulj i Barbara Sumić, također iz te splitske škole, Luka Kraljević i Ema Moškatelo iz zagrebačke XV. gimnazije, te Andrea Križanić iz Prve gimnazije Varaždin iz Indonezije vratili s brončanim medaljama.

Darijan Gudelj, Luka Bulić Braculj i Barbara Šumić iz Splita dio su pobjedničkog tima

“Osim faktografskog znanja, tražilo se i logičko razmišljanje. Često se u testovima nađe pojam viših razreda ili pojam koji nije u srednjoškolskom programu. Oni nam taj nepoznati pojam objasne dovoljno da mi dalje logičkim razmišljanjem možemo riješiti zadatke koji se odnose na njega. Osim tog teorijskog testa, zadan nam je i test višestrukog izbora s 30 zadataka te eksperimentalni dio za tročlane timove. I tu težište nije bilo na faktografiji, nego se očekivalo spretno rukovanje laboratorijskom opremom te donošenje zaključaka i računanje”, kaže nam Darijan Gudelj.

Taj mladi Splićanin natjecao se na brojnim državnim natjecanjima iz tehničkog, hrvatskog i fizike, a iz matematike je bio tri godine zaredom državni prvak. Natječe se i iz robotike te je na ovogodišnjem Robocupu – svjetskom natjecanju iz robotike u disciplini robotskog nogometa bio drugi.

Više na 24sata.hr

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close