Turizam

TRI RUTE ZA TRI DANA BORAVKA: Ruta špilje kroz poznate Baraćeve

Rakovica, mala Općina koja se proteže sjeverno od poznatih Plitvičkih jezera, u 2017. godinu ulazi s novim rutama za turiste. S idejom od tri  turističke rute, cilj je zadržati turiste na području Plitvičkih dolina tri dana. Područje koje ima mnogo toga za ponuditi, moći ćete proučiti u serijalu tekstova “Tri rute za tri dana boravka”.


U Plitvičkim dolinama nedaleko Rakovice svakako je jedna od najpoznatijih lokacija ona Baraćevih špilja u Novo Kršlji. U novom brendiranju destinacije “Plitvičke doline” tako su upravo špilje postale jedna od okosnica među tri rute o kojima će se mnogo pričati u turističkoj 2017. godini – Ruta špilje!

Koja naselja obuhvaća Ruta špilje?

Uz Novu Kršlju u kojoj se nalaze Baraćeve špilje, Ruta špilje Plitvičkih dolina prolazi kroz Rakovičko Selište, Rakovicu, Oštarske Stanove, Broćanac, Brezovac, Lipovac, Staru Kršlju i Lipovaču.

Slika zaslona 2017-01-26 u 12.32.58

Koja je glavna atrakcija?

Baraćeve špilje svakako se mogu istaknuti kao najpoznatija atrakcija. Pod pojmom Baraćeve špilje podrazumijevaju se Gornja Baraćeva špilja, neposredno ispod nje smještena Donja Baraćeva špilja, Nova Baraćeva špilja i Izvor špilja Baraćevac. Iako je na zaštićenom području prisutno još pet speleoloških objekata, zbog već postojeće prepoznatljivosti imena cijelo područje nosi naziv Baraćeve špilje.

Uređene tri biciklističke staze

Rute 31 i 32 uređene su biciklističke staze koje obilaze Plitvičke doline preko Oštarskih stanova i Stare Kršlje. Obje staze imaju start u centru Općine Rakovica, a obilaze veći dio Rute špilje kroz naselja. Osim toga, tu je i biciklistička staza 38 koja Rutu špilje spaja sve do Grada Slunja i duga je više od 38 kilometara, te također polazi iz centra Rakovice.

Adrenalinski turizam Rutom špilje

Off road centar na Ruti špilje ono je što svatko željan adrenalina ne može zaobići, vožnja na quadovima po nepreglednim prostranstvima i idili prirode, čini dojmove još aktivnijim i kvalitetnijim.

rakovica-htz-1

Konjički turizam za one avanturističkog duha

S obzirom da se Rakovica sve češće ističe sa svoja četiri konjička kluba, na ovoj Ruti špilje možete pronaći Konjički klub Rakovica. Prostrana zelenila Plitvičkih dolina sigurno će biti ljepša uz konje, ponije i magarce koji upotpunjavaju obilazak i dojam koji će svaki turist odnijeti sa sovom. Čari rekreativnog i sportskog jahanja uz stručno vodstvo, preporučuje se za stare i mlade.

Gastronomski doživljaji

Ponude tradicionalne hrane i pića, te proizvoda lokalnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, u na području Plitvica nikad nije nedostajalo. Tako je i s Rutom špilje Plitvičkih dolina. Ukoliko želite ukusne gastronomske doživljaje i dobru hranu nakon aktivnog obilaska destinacije, na Ruti je TC Marko s širokom turističkom ponudom, a u vezi proizvoda OPG-a, ističe se OPG Lavanda.

U serijalu tekstova o turizmu destinacije Plitvičke doline koju provodi Turistička zajednica općine Rakovica, sljedeće ćete čitati o Ruti vode. A dotad, obiđite Rutu špilje i iznenadite se destinacijom!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Slavko Bionda/croatia.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close