LifestylePolitika

Projekt aglomeracije Novalje postao Strateški projekt Republike Hrvatske

Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata na jučerašnjoj sjednici donijelo je Odluku kojom se Vladi Republike Hrvatske predlaže da projekt Aglomeracija Novalja proglasi Strateškim projektom Republike Hrvatske.


Projektom Aglomeracija Novalja planirana je dogradnja sustava javne odvodnje u duljini 48,7 km, izgradnja vodospreme na lokaciji Komorovac kapaciteta 5.000 m3, izgradnja spojnog magistralnog cjevovoda obilaznice grada Novalje duljine 2,8 km te izgradnja uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda.

 Planirana vrijednost projekta iznosi 248,5 mil kn bez PDV-a i financira se 70 % iz fondova Europske unije. – javljaju iz Grada Novalje.

Sjednicom Povjerenstva predsjedavao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić. Na sjednici su bili i potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja g. Predrag Štromar, ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta g. Darko Horvat te pomoćnici i državni tajnici iz ministarstava pravosuđa, zaštite okoliša, državne imovine, financija, regionalnog razvoja, prometa, turizma i dr.

Ispred Grada Novalje na sjednici su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Marijan Šuljić i direktor Komunalija d.o.o. Neven Korda.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: novalja.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close