Komedija Gala za najljepši mogući finale ovogodišnjeg festivala Zagreb Classic

Tena Brnad

Glazbeni spektakl Komedija Gala! u izvedbi Gradskoga kazališta Komedijaovog četvrtka 6.7. u 21:00 – završni je program ovogodišnjega festivala Zagreb Classic.

I doista: nema boljeg načina za najljepši mogući završetak ove manifestacije, na kojoj je kroz 9 nezaboravnih glazbenih večeri velikom pozornicom Trga kralja Tomislava prodefiliralo više od 1000 izvođača, a programe festivala pratilo prema procjenama organizatora više od 100 000 posjetitelja – Zagrepčana ali i brojnih turista.

Za ovu svečanu prigodu, kultno zagrebačko kazalište Komedija pripremila je izuzetno atraktivni izbor glazbenih brojeva iz svojih brojnih uspješnica, od opereta Lijepa Helena, Kneginja čardaša i Grofica Marica, preko naše slavne rock opere Gubec Beg i velikih broadwayskih hitova Guslač na krovu, Čovjek iz Manche, Aida, KosaCabaret, sve do naših poznatih mjuzikala uključujući Dunda Maroja, Byrona i nezaobilaznu Jaltu.

Nastup na Tomislavcu bit će ujedno i prigoda za najavu nekih novih predstava, a prvenstveno nove produkcije planetarno popularne rock opere Jesus Christ Superstar koju će Komedija u ožujku sljedeće godine predstaviti u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom u njenom Off ciklusuu dvorani Lisinski zajedno s nizom drugih glazbenih atrakcija.

Zborom i orkestrom Kazališta Komedija ravnat će maestro Krešimir Batinić, a u solističkim ulogama pridružit će im se Komedijinivokalni prvaci – Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Vlatka Burić, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Adalbert Turner. Voditelji programa su Jasna Palić Picukarić i Saša Buneta.

Ulaz na koncert je kao i u slučaju svih programa festivala Zagreb Classic – slobodan.

Stoga požurite, ponesite dekice i vidimo seu finalu ovogodišnjega festivala Zagreb Classic: u četvrtak, 6.7. u 21:00 – na koncertuKomedija Gala! – na Trgu kralja Tomislava!


Foto: PR

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u