GastroScena

„Zvuci i okusi otoka Paga“ u Celju

Ovaj vikend otok Pag složno se predstavio u Celju u sklopu već tradicionalne manifestacije koja se održava ususret turističkoj sezoni.


U petak i subotu Celjem su odzvanjali zvuci otoka Paga i širili se mirisi tradicionalne paške kuhinje, a sve u sklopu manifestacije „Zvuci i okusi otoka Paga“ koja je privukla više od četiri tisuće posjetitelja. Dvodnevnim zajedničkim nastupom gradova Novalje i Paga te općina Kolan i Povljana predstavljene su vrijednosti i ponuda otoka Paga kao jedinstveni, cjeloviti doživljaj, neposredno prije početka nove turističke sezone.

Gostoljubivost Pažana - Silvana Pogorilić supruga načelnika općine Povljana nudila je domaće proizvode

Sve je počelo u petak u trgovačkom centru Citycenteru gdje su od popodneva do zatvaranja na stolovima izložene i servirane paške delicije, a sve uz pratnju glazbenog nastupa Klape Sol. Spoj modernog i autohtonog privukao je brojne posjetitelje koji su zastali poslušati, kušati i u konačnici kupiti domaće proizvode izložene na stolovima u samom središtu ovog modernog trgovačkog centra koji je vrvio ljudima.

Probali smo paški sir i odličan je!

Bio je to izvrstan uvod u manifestaciju koja se drugi dan u subotu od ranog jutra nastavila na Krekovom trgu, glavnom trgu Grada Celja, gdje su se ponovno nudili birani proizvodi, ali i prezentirala ukupna turistička ponuda uz osobni kontakt koji se pokazao najboljom vrstom promocije.

Paška čipka uvijek mami uzdahe

Na štandovima građanima je servirana prava gastronomska gozba. Nudio se paški sir, plava riba sa žara, crni rižoto od sipe, makaroni sa skutom, probavalo maslinovo ulje i domaća vina, jednom riječju delicije čiji su mirisi privlačili ljude i zadržavali ih dugo na trgu. Istovremeno na velikoj pozornici u sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su klapa Kolanjke iz Kolana, Navalia iz Novalje, Sol iz otoka Paga te kulturno umjetničko društvo KUD Družina iz Paga. Na pozornicu se se popeli i gradonačelnici te načelnici koji su pozdravljali okupljene građane, složno izrazili zadovoljstvo manifestacijom te pozvali sve građane Celja i sve Slovence da i ove godine dođu na Pag i tamo provedu svoj godišnji odmor. Kao domaćin svoje građane je pozdravio i skupu nazočio i gradonačelnik Celja Bojan Šrot, kojemu su se ujedno svi gradonačelnici i načelnici zahvalili na izuzetnom gostoprimstvu. U organizaciji ove zahtjevne manifestacije iskazao se celjski poduzetnik Roman Šumak, veliki prijatelj otoka Paga koji na njega već godinama redovito dolazi.

Gosti i posjetitelji manifestacije kojih je bilo oko četiri tisuće

Zajednički nastup dobro je došao i izlagačima, sa čijih su štandova proizvodi doslovno nestajali, a sklopljena su i nova poznanstva i prijateljstva koja će još jače povezati ove dvije prijateljske destinacije. Slovenci se već tradicionalno, bilo kao turisti ili kao vikendaši, na Pagu osjećaju kao kod kuće, a poruka je jasna – otok Pag nudi za svakoga ponešto.

Vrijedne ruke kuhara s Paga

U predstavljanju otoka Paga uživale su tako sve generacije, uz obećanje Celja da će otoku Pagu uzvratiti posjet već u rujnu ove godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close