Scena

“Zvizdan” nastavlja osvajati nagrade

Film “Zvizdan” Dalibora Matanića osvojio je u nedjelju Grand Prix na međunarodnom festivalu War on Screen u Châlons-en-Champagne u Francuskoj.


12 priznanja za Zvizdan

Grand Prix tog francuskog festivala dvanaesta je nagrada u nizu priznanja koje je proteklih mjeseci osvojio “Zvizdan”. Nakon što je bio prikazan na 15 festivala, uz sjajne reakcije publike, struke i kritike, film će biti idućih mjeseci biti predstavljen na više od 30 filmskih festivala. “Zvizdan” je u subotu imao talijansku premijeru na međunarodnom festivalu u Ferrari, a u isto vrijeme film je predstavljen i na najutjecajnijem filmskom festivalu u Istočnoj Aziji – Busan Film Festivalu u Južnoj Koreji. Uz to, paralelno gostuje i na Međunarodnom festivalu u Riju u Brazilu te na Haifa Film Festivalu u Izraelu.

Film “Zvizdan” ima odličan prijem i kod hrvatske publike – u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je 12. 019 posjetitelja, čime je bio najgledaniji film proteklog vikenda u hrvatskim kinima. Prema Box Office rezultatima ostvario je treće najuspešnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja – nakon filmova “Svećenikova djeca” Vinka Brešana i “Šegrt Hlapić” Silvija Petranovića. U prvih sedam dana prikazivanja, “Zvizdan” je pogledalo 16. 929 posjetitelja.


Tekst: telegram.hr
Foto: h-alter.org

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close