VijestiZdravlje

Žurne službe pozvale građane da ne idu u Petrinju jer im gužve otežavaju rad

Ravnateljstvo civilne zaštite poručilo je u utorak građanima da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka u potresom pogođenu Petrinju jer gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi.


Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi!”, apel je žurnih službi koju su objavii Ravnateljstvo civilne zaštite i Vlada.

Ranije u utorak Ravnateljstvo Civilne zaštite izvijestilo je da se pomoć postradalima u potresu može dostaviti u prostorije Crvenog križa.

Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa”, objavilo je Ravnateljstvo na internetskim stranicama.

Ponude za opremom, mehanizacijom i slično zainteresirani donatori mogu dostaviti na mail adresu [email protected]

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako je u ovom trenutku najvažnija zadaća osigurati da svi oni koji su izgubili krov nad glavom imaju gdje biti.

Najavio je da će u srijedu na sjednici Vlade donijeti sve potrebne odluke za daljnju pomoć.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close