LifestylePolitika

Župan Milinović: “Djeci je uskraćeno ustavom zajamčeno pravo na odgoj i obrazovanje”

U srijedu 20. studenog župan Ličko-senjske županije Darko Milinović sazvao je radni sastanak na temu štrajka prosvjetnih djelatnika.


Na zatvorenom sastanku u gospićkom KIC-u sudjelovalo je oko 120 ravnatelja, predsjednika i članova Školskih odbora Osnovnih i Srednjih škola kojima je Ličko-senjska županija osnivač te roditelja. U izjavi za medije nakon sastanka župan Milinović rekao je kako je niz roditelja na sastanku iskazalo svoje nezadovoljstvo jer je djeci uskraćeno ustavom zagarantirano pravo na odgoj i obrazovanje.

“Ovaj štrajk se prelama preko leđa djece koja trebaju stjecati nova znanja za upise na fakultete, za mature i upise u srednje škole. Nadoknade će odužiti školsku godinu ili će morati ići subotom, a to sve košta. Samo deset dana nadoknade županiju bi koštalo 575 tisuća kuna”, rekao je Milinović te pozvao ravnatelje i sindikalne povjerenike da pokušaju naći zajednički jezik kako bi se nastava u Ličko-senjskoj županiji nastavila odvijati.

Pozivam ravnatelje i sindikalne povjerenike na području LSŽ da napravimo iskorak i omogućimo djeci ustavno pravo na obrazovanje i stjecanje novih znanja. Oni to danas nemaju. Mislim da je ova Vlada RH napravila koliko je mogla za obrazovanje i nadam se da ćemo idućih dana barem na neki način organizirati nastavu u Ličko-senjskoj županiji. Sad će polugodište, pa se moraju pripremati za maturu, Roditelji podržavaju zahtjeve prosvjetnih djelatnika, ali ne podržavaju, ali ne na način da djeca nemaju nastave, kazao je Milinović.

Župan Milinović istaknuo je da podržava zahtjeve prosvjetnih djelatnika, ali da bi ustavom zajamčeno pravo djece na obrazovanje trebalo svima biti na prvom mjestu.

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close