Tehnologija

Zuckerberg će pokloniti 99 % dionica Facebooka

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je na svojem profilu kako je postao otac djevojčice imenom Max.


“Priscilla i ja presretni smo zbog dolaska naše kćeri Max na ovaj svijet”, objavio je Mark i dodao kako je svojoj kćeri napisao pismo u kojem je zajedno sa svojom suprugom “opisao svijet u kakvom bi voljeli da kćer odrasta”.

“Kao svi roditelji želimo da odrasteš u svijetu boljem nego što je bio naš. Iako se naslovnice često fokusiraju na ono loše, naš svijet se poboljšava na mnogo načina”, napisao je Mark i dodao da se to odnosi na zdravlje, siromaštvo, rast obrazovanja i povezanosti ljudi.

“Vjerujemo kako svi životi jednako vrijede”, napisao je Mark i dodao da naše društvo ima obvezu investirati u poboljšanje života svih onih koji dolaze na svijet.

Doniranje dionica

U opsežnom pismu napisao je i kako se djeci može ostaviti puno bolji svijet ako se društvo fokusira na velike i bitne izazove.

“Danas se ja i tvoja majka obvezujemo da ćemo provesti naše živote posvetiti našim malim ulogama u rješavanju tih izazova”, napisao je i otkrio kako tijekom života planiraju donirati 99% dionica Facebooka koje trenutno vrijede 45 milijardi dolara.

“Max, mi te volimo i osjećamo veliku odgovornost da ovaj svijet napravimo boljim mjestom za tebe i za svu djecu”, stoji u pismu.


 

Tekst: net.hr 
Foto: Facebook

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close