Automoto

Zračni taksi: Putnike će prevoziti dronovima?

Aplikacijom na mobitelu putnik će u skorijoj budućnosti moći naručiti leteći taksi. Letjelicu je proizvela njemačka tvrtka Volocopter, a ustvari ovaj “taksi” je helikopterska kabina…


Dubai je testirao transport budućnosti. Obavili su prvi test električnog taksija bez vozača koji može potegnuti do 100 kilometara na sat.

Dok u Hrvatskoj negoduju zbog Ubera i njegova načina rada, Ujedinjeni Arapski Emirati testirali su futuristički taksi koji radi na principu Ubera.

Aplikacijom na mobitelu putnik će u skorijoj budućnosti moći naručiti leteći taksi. Letjelicu je proizvela njemačka tvrtka Volocopter, a ustvari ovaj “taksi” je helikopterska kabina koja ima 18 propelera i sva sjedišta.

Šeik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, vladar Dubaija i predsjednik vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, na predstavljanju je sjeo u letjelicu, no nije dobio dozvolu za let jer će ona prvo morati proći rigorozne testove bez putnika. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close