Turizam

Znate li na kojem je mjestu Hrvatska po kvaliteti hrane i pića u Europi?

Za naše maslinovo ulje su napisali kako je fantastično te da se kamenice u malom mjestu Stonu smatraju jednim od najboljih na Jadranu. Oduševljeni su i janjetinom


U ocjenjivanju hrane i pića i 48 europskih zemalja, Hrvatska je zauzela odlično 7. mjesto. Bosna i Hercegovina je na 21. mjestu, Srbija na 30.,  a Slovenija na 32. mjestu. Ocjenjivala se isključivo autohtona kuhinja te raznolikost hrane i pića koja postoji u svakom kraju pojedine države. Na prvo mjesto zasjela je Italija, a na zadnje Vatikan koji ima samo jedan restoran.

Za Hrvatsku su napisali kako se u njoj osjeti mješavina raznih utjecaja – talijanski, mediteranski, francuski na obali, a slavenski u unutrašnjosti zemlje. Kažu kako je to doprinijelo stvaranju ukusnog miksa hrane. Za naše maslinovo ulje su napisali kako je fantastično te da se kamenice u malom mjestu Stonu smatraju jednim od najboljih na Jadranu.

Okusi naših vina Babića, Malvazije, Prošeka i Vrbničke žlahtine su ih oduševili, a oduševila ih je i janjetina ispod peke, i način pečenja i sočan okus, nahvalio nas je Business Week. Na istom linku pronaći ćete popis svih zemalja i na kojem su mjestu završile.


Tekst: 24sata.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close