Vijesti

Znate li koliko jaja Hrvati pojedu za Uskrs?

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje, pjevalo se u nekad popularnoj reklami, a tijekom Uskrsa u Hrvatskoj većina pojede i puno više od toga. Pokazuju to i podaci o potrošnji jaja tijekom najvećeg kršćanskog blagdana, piše 24sata


Prosječna potrošnja jaja na mjesečnoj razini u Hrvatskoj iznosi oko 55 milijuna komada, a u dva tjedna Uskrsa raste dodatno za 25 milijuna, odnosno dođe do oko 80 milijuna komada u tom mjesecu”,  rekao je za Poslovni.hr Branko Bobetić, direktor Croatiastočara.

Nekima taj broj izgleda nestvarno i ne mogu vjerovati da Hrvati uspiju potrošiti toliko jaja u mjesecu oko Uskrsa, ali mnogi i zaboravljaju da se jaja koriste za puno više, nego da se samo skuhaju i pojedu.

Tijekom Uskrsa mnogi spremaju kolače, peku pince, rade francuske salate, a neki čak i vlastitu majonezu, što su sve ‘veliki potrošači’ jaja.

Jaja u uskršnjoj hrani:

Francuska salata za četiri osobe: 3 jaja
Biskvit za kolač: 3 – 12 jaja
Pinca – 8 jaja
Majoneza – ovisno o količini 1 – 8 jaja

Osim toga, mnogi spravljaju i punjena jaja, a pisanice svi rade u različitim količinama jer ih mnogi i dijele, a puno jaja potroši se i tijekom omiljene uskrsne zabave – ‘tucanju jaja’.

Donosi 24sata


 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close