LifestyleTech

Jeste li znali? Razvili sobu u kojoj možete čuti vlastite organe

Microsoft je u svom sjedištu u Redmondu izgradio službeno najtišu sobu na svijetu koja je, kao takva, ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda.


Svojih pet minuta u sobi imao je priliku doživjeti i novinar Business Insidera, Matt Weinberger, koji kaže da je imao osjećaj da će u potpunosti poludjeti.

Microsoft ovu sobu naziva još i “gluha komora”, a razvijena je kako bi imali što bolje uvjete za rad i razvoj naprednih audio sustava, boljih zvučnika za tablete i prijenosna računala, poboljšanje performansi Skype poziva, bez zagađenja bukom iz vanjskog svijeta.

No, Microsoft nije htio samo tihu, već najtišu sobu na svijetu. Granica ljudskog sluha postavljena je na 0 dB, a apsolutno najtiši mogući zvuk koji se može proizvesti iznosi -23 dB, što je zvuk subatomske čestice koja se kreće kroz prostor, tj. Brownovog gibanja.

Pročitajte više na zimo.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: audioholics

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close