Lifestyle

Znakovi nezdrave veze ili braka

Ponekad je teško uvidjeti i priznati koliko nam je loše u vezi ili braku, osobito ako ste uložili puno vremena i truda u taj odnos. Ipak, postoje situacije zbog kojih je bolje napustiti takav odnos i krenuti dalje. Donosimo 13 stvari koje vam uništavaju vezu, ali i vas kao osobu.


Pasivna agresija

Mrzite kada nešto čini, ali ćete prešutjeti i držati to u sebi. Umjesto da partneru ili partnerici direktno kažete što vam smeta, vi ćete samo kolutati očima. Naime, trenutak kada je nestala direktnost među partnerima znači da ste izgubili temelj na kojem ste gradili taj odnos u početku, piše Elite Daily.

Ljubomora

Svi smo mi samo ljudi i malo ljubomore neće uništiti vezu. No, pretjerana ljubomora hoće. Nemate li povjerenja u partnera ili on u vas, nema razloga da ostanete u takvoj vezi.
prevara vara par

Kritika i prijezir

Nitko nije savršen i nema ništa loše u pozitivnoj kritici koja dolazi u pravo vrijeme na pravom mjestu. Međutim, kad kritika služi kao kanal za izražavanje prijezira ili omalovažavanja druge osobe, to može dovesti do toga da se ta druga osoba osjeća nesigurno i bezvrijedno. Teško je odnos nakon toga vratiti na pravi put.

Svađa bez komunikacije

Vikanje i urlanje jedno na drugo ne vodi nikamo i neće riješiti problem. Prirodno je naljutiti se i prepirati. No, ako nema razmjene informacija i niti jedna strana ne želi priznati zašto je nešto napravila, reagirala na određeni način i što osjeća, ništa se neće riješiti.

Negativna energija

Negativnost vam može štetiti mentalno, fizički i emocionalno. Ne možemo je izbjeći u svakodnevnom životu, ali vaš partner ili partnerica bi trebali biti ti koji će vas opustiti i riješiti tog sresa, a ne da ga uzrokuju.
prevara, par, svađa, tuga

Izbjegavanje

Ukoliko ne možete podnijeti prisutnost partnera ili partnerice i na sve moguće načine nastojite izbjeći zajedničke trenutke, doista je vrijeme da se raziđete.

Niste svoji

Normalno je da se promijenite kada s nekim stupite u odnos i to je dobro ukoliko oboje idete u istom smjeru. Međutim, primijetite li u nekom trenutku kako više uopće ne prepoznajete sami sebe, to je pokazatelj da ste u nezdravoj vezi.

Ne vidite smisao

Razlika je jeste li u vezi zbog komocije ili doista želite biti u njoj. Ako osjećate kako vaš odnos nikamo ne vodi, čemu gubiti vrijeme?
Stalno pokušavate usrećiti partnera ili partnericu
Sreća i zadovoljstvo u odnosu bi trebali biti obostrani. Vaša sreća bi trebala biti i partnerova sreća i obrnuto. Pokušavate li neprestano usrećiti drugu stranu i pri tom ne dobijate ništa zauzvrat, tu je definitivno došlo do ozbiljnog problema.

Pročitajte više na net.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close