VijestiZdravlje

Znakovi da koristite krive kontracepcijske pilule

Mnoge žene koriste kontracepijsko sredstvo u obliku pilule. No, neke pilule se razlikuju od drugih te ne postoji univerzalna pilula koja odgovara baš svim ženama. Provjerite u članku kako pronaći onu koja će vam odgovarati te kako saznati uzimate li pogrešnu pilulu


1. Glavobolje, nadutost i blago krvarenje
Vrijeme je za promjenu ako imate simptome poput česte glavobolje, redovno imate blago krvarenje tijekom onih dana kada nemate mjesečnicu ili osjećaja nadutosti te ti simptomi neprestano traju nakon što ste više od tri mjeseca na određenoj piluli.

2. Negativne nuspojave
Neke žene su jednostavno sklonije nuspojama od drugih žena, a to zapravo ovisi o osjetljivosti na hormone. Stoga će neke osjetiti drugačije simptome s različitim negativnim manifestacijama. Ako osjećate da nešto ne valja, obratite se doktoru. No, s obzirom na to da ne postoji jedinstveni znanstveni način kako odmah utvrditi što kome odgovora, jednostavno morate u dogovoru sa svojim liječnikom isprobati nove pilule kako biste saznali koja je najbolja za vas i vaš organizam.

Unatoč tome što mnogi mislile kako pilula uzrokuje debljanje, to nije točno. Zapravo, odgovarajuće pilule imaju i pozitivne nuspojave za žene. Tako mogu pomoći pri smanjenju krvarenja, ublažavanju menstrualnih grčeva te pri pojavi akni.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close