Karlovačka županija

Zločin u Plaškom: Par trovao ljude travaricom s klozapinom, dvoje je umrlo

OPTUŽNICA U KARLOVCU

Protiv 62-godišnjeg Nike Batljana zvanog Riža i njegove nevjenčane supruge 34-godišnje Ivanke Oskoruš podignuta je optužnica zbog teških ubojstava dvoje ljudi i jednog pokušaja ubojstva iz Plaškog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.


Tužiteljstvo nije htjelo otkriti njihove identitete, ali je u priopćenju obavijestilo kako im se na teret stavlja da su zajedno i po prethodnom dogovoru, od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine na području Plaškog otrovali na smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka, a 61-godišnjak je preživio zbog brze liječničke intervencije.

61-godišnjak je zbog terapije koristio lijek koji sadrži klozapin, “iako im je bilo poznato da se taj lijek ne smije uzimati istovremeno s alkoholom zbog moguće nagle i iznenade smrti, u tri navrata tijekom konzumacije alkoholnih pića s 81.godišnjakom, 61-godišnjakom i 51-godišnjakom s područja mjesta Plaški, neopaženo su im u piće stavili lijek koji sadrži tu tvar”, piše Jutarnji list.

Tereti ih se da su navedeno učinili u cilju da ih usmrte, kriomice i iskoristivši njihovo povjerenje, pa je svim oštećenicima odmah pozlilo. Optužnicom ih se tereti da su time uzrokovali smrt 81-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog akutnog trovanja klozapinom i etilnim alkoholom, dok je smrt 61-godišnjaka izbjegnuta samo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj intervenciji“, navode iz karlovačkog tužiteljstva.

Klozapin su im stavljali u travaricu u kafiću, a preživjeli je kasnije posvjedočio kako se nakon ispijanja rakije srušio pred istim kafićem, nakon čega je okraden.

Dvojac se od kolovoza prošle godine nalazi u istražnom zatvoru, a Odvjetništvo traži da im se zatvor produlji zbog opasnosti pod ponavljanja kaznenog djela. Prijete im kazne dugogodišnjeg zatvora.

Karlovčanima su poznati

Karlovčani i policija je dobro upoznata s okrivljenicima po krađama i prijevarama, ali u dosjeu imaju i jedno ubojstvo. Prije 14 godina, Batljan je na Županijskom sudu u Karlovcu bio osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva starca Ive Bartulovića iz Banja Luke, zajedno sa svojih dva pomagača, od kojih je jedan bio maloljetan. S njima je bila i Oskoruš, ali je ona oslobođena krivnje jer je tada čekala u automobilu. Od starca su ukrali 100 američkih dolara, 50 eura i 400 konvertibilnih maraka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close