VijestiGrad ZagrebScena

Zlatni Zagreb – “Koncerti posebnog sjaja”

Zagrebački gornjogradski biser – palača Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10 otvara vrata svojih reprezentativnih prostora i u Zlatnoj dvorani ugošćuje naše najbolje “zlatne talente” – sjajne mlade glazbenike u najnovijem ciklusu koncerata “Zlatni Zagreb”!


Godine 1891. “otac modernog Zagreba” Izidor Kršnjavi započeo je veliki graditeljski i umjetnički pothvat obnove i dogradnje ove palače na Gornjem gradu u Zagrebu, a za svoju viziju angažirao je slavnoga zagrebačkog arhitekta Hermana Bolléa, najbolje majstore i probranu plejadu slikara i kipara. Kao rezultat Zagreb je dobio jednu od najreprezentativnijih i najljepših palača 19. stoljeća sa Zlatnom dvoranom jedinstvene umjetničke vrijednosti i carskoga sjaja.

Novi jedinstveni ciklus “ZLATNI ZAGREB” nastao je iz najmanje dva podjednako važna i vrijedna razloga: zbog promocije Zlatne dvorane Hrvatskog instituta za povijest na Gornjemu gradu, kao i zbog želje da u tome prostoru priredimo ekskluzivni koncertni ciklus i prvorazredni društveni događaj kojim ćemo dvoranu i palaču približiti najširoj javnosti.

Zlatna dvorana zasigurno zaslužuje “Koncerte posebnog sjaja” – kako prikladno glasi i slogan novoga ciklusa, i stoga već u premijernoj sezoni u Zlatnoj dvorani pripremamo tri sasvim posebna koncerta i njima predstavljamo naše najbolje – “zlatne” – glazbene talente!

Vrsni mladi saksofonist Lovro Merčep uz pratnju Krešimira Starčevića i njegov Ardemus kvartet saksofona (22.9.), potom naš međunarodno priznati gitarist Srđan Bulat u društvu mlade nadarene pijanistice, ali i flautistice Ane Dadić (26.10.), te naposljetku sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić uz jazz pijanista Matiju Dedića (24.11.) – garantiraju tri vrhunska glazbena doživljaja koja jednostavno ne smijete propustiti!

Print

Već samo doživjeti Zlatnu dvoranu u Opatičkoj 10 sasvim je posebno i neprocjenjivo iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno – nema cijenu!

Ne propustite stoga najbolje talente u Zlatnoj dvorani… U ciklusu “Zlatni Zagreb” – na “Koncertima posebnog sjaja”!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close