Zdravlje

Životne navike roditelja utječu na spol djeteta?

Nakon potvrde trudnoće, prvo što sve zanima je: curica ili dečko? UZV “zna” oko 18. tjedna, ponekad već i 14., no možete se zabaviti i uz ove metode proricanja spola nasljednika.


Ako imate jače jutarnje mučnine, moguće je da ćete roditi djevojčicu. Istraživači su to zaključili proučavajući 1,7 milijuna trudnoća. Vjeruju da je uzrok mučnine povišena razina estrogena u krvi. Ako liječnik nije siguran vidi li na UZV-u spol, pitajte ga za otkucaje srca. Obično dječaci imaju više od 140 otkucaja u minuti a curice manje.

Stariji parovi dobivaju curice

Žene starije od 35 godina čiji su partneri stariji od 40 češće dobivaju žensku djecu zbog utjecaja hormona i kvalitete spermatozoida, zaključili su znanstvenici.

Ženska djeca vole stres i uzbuđenja

Prema istraživanjima, žene koje su pod velikim stresom i imaju problema kod kuće, na poslu ili u ljubavnom životu prije nego što zatrudne, češće rađaju djevojčice.

Otpornije cure rađaju se zimi

Više curica začeto je zimi. Ovo je primijećeno i u životinjskom svijetu. Zimi su češće bakterijske infekcije, a spermiji koji stvaraju curice su izdržljiviji.

Želite li dječaka, ne apstinirajte

Češći seks povećava šanse da do začeća dođe u prvim ili posljednjim satima plodnih dana, što pogoduje rađanju dječaka. Zbog učestalih odnosa spermiji imaju manje glave i kraće repove. Spermatozoidi koji stižu do jajne stanice sredinom ciklusa odgovorni su za rađanje djevojčica.

Pročitajte više na 24sata.hr.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close