ModaLifestyle

Žene nemaju samopouzdanja prilikom kupovine novog kupaćeg kostima

Vjerojatno će se svaka žena složiti da je kupnja kupaćeg kostima najmrskiji šoping koji mora obaviti. Očajno loša fluorescentna rasvjeta u kabinama i ogledala koja, zakleli bismo se u tim trenucima, dodaju nekoliko kilograma i u kojima se vidi svaka nepravilnost na blijedoj koži, nimalo ne pomažu. No zato od pomoći mogu biti zabavno žensko društvo, pozitivan stav i puno strpljenja.


Britansko istraživanje koje je prije dvije godine provela Nivea pokazalo je da je za gotovo polovicu žena daleko gore skinuti se na plaži u kupaći kostim negoli odbaciti odjeću sa sebe prvi put s novim partnerom. Više od polovice žena priznalo je da ih najviše zabrinjava područje trbuha kada odijevaju kupaći kostim, dok je petina žena u istraživanju rekla da ih zabrinjava – sve.

Samopouzdanje dolazi s godinama pa se žene, što su starije, manje zamaraju izgledom, a majčinstvo se pokazalo kao značajan faktor koji utječe na ženino zadovoljstvo vlastitim tijelom. Na žensko samopouzdanje po pitanju izgleda najviše utječe odobravanje drugih pripadnica ženskog društva, pa tako 81 posto žena priznaje da im raspoloženje uvelike podižu komplimenti prijateljica.

Stoga, kad krenete u šoping po novi kupaći kostim, povedite sa sobom prijateljicu jer ćete to, za mnoge žene traumatično iskustvo isprobavanja kupaćih kostima pod nimalo laskavim osvjetljenjem u garderobama, puno lakše podnijeti.

I nema smisla sad žaliti što niste s vježbanjem i dijetama počeli još u siječnju. Vremena za tesanje linije je jako malo, a ako planirate na zasluženi odmor već u lipnju, ne preostaje vam ništa drugo nego suočiti se s odrazom u ogledalu i krenuti u nabavu kupaćeg kostima koji će na najbolji način istaknuti vaše adute.

Što želite istaknuti

Krenite s očitim; kroj, boja i uzorci na kupaćem kostimu igraju veliku ulogu. Ako želite naglasiti grudi, odaberite grudnjak koji će privlačiti poglede, bilo da je riječ o efektnoj kombinaciji boja, uzoraka ili našivenih ukrasa. Donji dio želite staviti u drugi plan pa je najjednostavnije rješenje ujedno i najučinkovitije, odaberite gaćice u tamnoj boj bez ukrasa i detalja koji će privlačiti pažnju.

Sve je u detaljima

Određeni detalji poput nabora i drapiranja detalja mogu itekako pomoći u stvaranju vizualne iluzije vitkije figure. Drapirani detalji, primjerice na gaćicama, ne samo da čvršće drže ‘sve na mjestu’ već i laskaju figuri. Još jedno tajno oružje su nabrani detalji, koji se također najčešće nalaze na gaćicama kupaćih kostima, a koje pomoću vezice možemo zatezati po želji. Stvaranju iluzije vitke figure također će pomoći i sitniji print na kupaćem kostimu, pogotovo kad je riječ o jednodijelnom modelu.

Isprobajte nove krojeve

Sigurno se osjećate ugodno u crnom dvodijelnom kupaćem kostimu, no zašto ne biste malo eksperimentirali i ovoga ljeta probali nešto novo? Izbor je zaista velik i sigurno ćete pronaći nešto što vam pristaje jednako dobro, ako ne i bolje. Ove godine su jako popularni jednodijelni kupaći kostimi, pogotovo oni s jednom naramenicom koji pristaju svima, bez obzira na oblik tijela, budući da naglašavaju područje vrata i ramena i privlače pogled na visinu ključne kosti, a odvlače od problematičnih, ‘donjih’ područja.

Dobro je znati…

Monokini je idealan za dječačku liniju tijela. Zbog seksi izreza sa strane vizualno stvara dojam da imate obline malo više nego što je stanje u stvarnosti.

Dvodijelni kupaći kostim s našivenim volanima i resicama stvorit će volumen pa je idealan za sve koje muči nedostatak oblina.

Ako ste niski i želite stvoriti dojam dužih nogu, odaberite tamniji donji dio kupaćeg kostima s višim izrezom na bedrima.

Ako želite prekriti područje trbuha ili manje naglasiti bedra, najbolje je birati gaćice koje se sa strane mogu zategnuti ili olabaviti kako biste spriječili stvaranje muffin topa.

Ako imate veće grudi kod odabira kupaćeg kostima, prednost dajte onima čiji gornji dio ima pojačanje u košaricama koje će vam biti dodatna potpora, a svakako izbjegavajte tanke naramenice koje se mogu urezati u tijelo.


Tekst: tportal

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close