Izdvojeno

Želiš posvetiti život spašavanju unesrećenih? Sad je prilika: HGSS Gospić traži nove članove!

PRIDRUŽI SE!

Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Gospić raspisala je Oglas za prijem kandidata za člana HGSS Stanice Gospić.


Prijavu na oglas potencijalni kandidati za člana HGSS Stanice Gospić moraju podnijeti do 08.04.2023. sukladno propisanoj proceduri. Poziv se posebice odnosi na članove planinarskih društava, ali i sve zainteresirane sa područja Ličko senjske županije. Isti moraju ispunjavati opće uvjete.

 

Opći uvjeti koje mora ispunjavati potencijalni kandidat:

– biti stariji/a od 18 godina

– imati stalno prebivalište u Ličko senjskoj županiji ili boravište od minimalno 6 mjeseci

– da se protiv istog/iste ne vodi kazneni postupak

– zdravstveno je sposoban/a

– uredno ispunjena pristupnica

Svi zainteresirani kandidati moraju ispunjavati opće uvjete te dostaviti uredno ispunjenu pristupnicu koju mogu preuzeti s web stranica www.hgss-stanicagospic.hr ili im se može poslati na mail ([email protected]), a mogu je i osobno preuzeti i predati u sjedištu HGSS Stanice Gospić (Kaniža 4, Gospić) svaki radni dan od 7-15h. O prijemu novih kandidata odluku će donijeti Izvršni odbor Stanice 15 dana od završetka Oglasa.

Podsjetimo, osnovni ciljevi HGSS-a su sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama, a u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

HGSS je neprofitna udruga koja obavlja djelatnosti od interesa za Republiku Hrvatsku. Okuplja gorske spašavatelje HGSS-a koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske. Rad HGSS-a definiran je Zakonom o sustavu civilne zaštite i Zakonom o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kojeg je Hrvatski sabor donio 30. lipnja 2006. godine.


 

Komentari

Komentara


Izvor: HGSS | Foto: HGSS

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close