VijestiTech

Zbog rekordne količine kiše problemi s poplavama u Gospiću

Gospić je ponovno jedan od rekordera kada je u pitanju količina oborina. Naime u protekla 24 sata, odnosno od 8 sati jučer ujutro pa do 8 sati jutros u Gospiću je pao 101 milimetar kiše. Kada se uzme u obzir da je u 24 sata prije toga palo 37 milimetara znači da smo u ovih proteklih 48 sati imali nešto manje od 140 milimetara, piše Lika express


Od početka rujna, odnosno od početka ovoga kišnog razdoblja u Gospiću je palo više od 300 milimetara oborina. Pomoglo je to naravno vodoopskrbnom sustavu, pomoglo je i poljoprivrednicima,iako je kiša pala prekasno. No tolika količina oborina, pogotovo onaj pljusak i grmljavinsko nevrijeme koji su Gospić zahvatili jučer ujutro iza 8 sati donijeli su i probleme s poplavama. Sustav nije mogao “progutati” toliku količinu vode pa su plivale prometnice, a u Ličkom Osiku plivali su i brojni podrumi tamošnjih zgrada. I gradska ljepotica, tržnica, ponovno je zaplivala i pokazala da nešto ne štima. Kanali za odvodnju vode jednostavno su premaleni i ne mogu primiti vodu koja stiže s krovne konstrukcije.

Više na Lika express

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close