ScenaTech

ZAVRŠEN EBAN U LISINSKOM; start up za tisak NANODIY pokupio čak 3 nagrade!

U Zagrebu se ovog tjedna održao EBAN Winter University 2016. Dvorana Vatroslava Lisinskog bila je premala za više od 1000 sudionika iz Hrvatskew ali i cijelog svijeta. Događaj su organizirali poslovni anđeli, riječ je o Hrvtskim poslovnim anđelima, Gradu Zagrebu i Europskoj mreži poslovnih anđela EBAN.

Događaj su posjetili i brojni gosti među kojima su bili i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministrica RH Martina Dalić. Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner istaknuo je kako u Hrvatskoj mreža poslovnih anđela funkcionira dobro, s obzirom na to da mnogi startup-ovi imaju važne i velike rezultate koje postižu. S druge strane, predsjednica EBAN-a Candance Johnson naglasila je da EBAN vjeruje u Hrvatsku i njezino posebno mjesto u izgradnji Europe i novih mladih poduzetnika.

Posebno atraktivno predavanje imao je Bruce Dickinskon, pjevač grupe Iron Maiden. Pričao je o svojoj životnoj priči, divio se nekim stvarima u mladosti, koje je postigao u starosti. Činjenica da je nekad želio biti pilot, dovela ga je do toga da postane pilot. Činjenica da mu se sviđao avion, dozvolila mu je da ga i kupi. Nakon toga stvorili su jedan brend, pa i drugi. Riječ je o pivu u Velikoj Britaniji, brendiranom od strane Iron Maidena. Pouka predavanja bila je mogućnost, sve što poželimo možemo ostvariti, ako to dovoljno jako želimo.

Natjecateljski dio EBAN-a istaknuo Nanodiy


Osim mnogo panel raspravi s uvaženim gostima, svoje mjesto u Lisinskom imalo je i 19 startup-ova. Svaki od njih imao je vrijeme od 3 minute i pozornicu na kojoj je mogao predstaviti svoj proizvod, ideju koja mnogo vrijedi a za razvoj su potrebna velika financijska sredstva. Najbolji su se pokazali 45HC, Gowaft i Nanodiy.

Nanodiy, startup koji omogućava stvaranje printanih otisaka na bilo koji tekstilni materijal, je za svoju ideju osvojio treće mjesto i novčanu nagradu od sedam tisuća eura. Uz to, isti je startup svojom idejom privukao pažnju medijske kuće NovaTV koja im je dodijelila posebnu nagradu, promo paket koji će im pomoći u budućem djelovanju.

Kako je ova konferencija posebna u svakom smislu, tako je jednu od nagrada dodijelila i sama publika koja je imala mogućnost glasanja preko službene aplikacije konferencije. Ovu nagradu u vrijednosti od pet tisuća eura osvojio je također Nanodiy.

Drugu nagradu i 10 tisuća eura osvojio je Gowaft iz Velike Britanije, čija ideja predstavlja nov inovativan način za prenošenje teških predmeta po gradu. Najzanimljiviju ideju, prema mišljenju žirija, imao je startup 45HC koji je nagrađen prvim mjestom i novčanom nagradom od 20 tisuća eura. Ova digitalna kompanija za prijenos tereta preko oceana s učinkovitom logističkom mrežom je, uz prvo mjesto, osvojila i put u Silicijsku dolinu.

Suorganizator konferencije, Grad Zagreb dodjelio je i posebnu nagradu. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić uručila je nagradu od 5 tisuća eura startupu Vollo. Osim novčane nagrade, osvojili su i jednogodišnji program predinkubacije/inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb. Uz to, pobjednik Zagreb Connecta, u partnerstvu sa Veleposlanstvom Republike Izrael u Hrvatskoj, putuje u Tel Aviv gdje će se upoznati sa startup zajednicom Izraela.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: LC/dnevnik.hr | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close