Zdravlje

Zašto žene žude za čokoladom više nego muškarci?

Gotovo sve žene koje poznajemo obožavaju čokoladu. Ako ne luduju za čokoladom, vole kolače ili gumene bombone, a čak i ako ih pokušavaju izbjeći za njima potajno žude, pogotovo kad su pod velikim stresom ili trebaju utjehu.


S druge strane, muškarci će često reći “Jedan red mi je dovoljan” ili “Nisam baš lud za slatkim” i takvim izjavama iznenaditi žene koje obožavaju čoko – slastice.

Zašto je to tako? Stvar je vrlo jednostavna, kažu stručnjaci – to je čista kemija!

Čokolada sadrži serotonin koji stvara osjećaj sreće i djeluje protiv depresije, a žene serotonin u tijelu proizvode čak 52 posto manje od muškaraca, kaže doktor Colbert, autor knjige “You can do this diet”.

Upravo zbog toga žene posežu za čokoladom kako bi se smirile i utješile, pa čak i nagradile dok muškarcima čokolada vjerojatno ni ne pada na pamet kad su pod stresom.

Mnoga istraživanja pokazala su kako i zbog slabije proizvodnje serotonina žene češće padaju u depresiju od muškaraca te su sklonije ćudljivom raspoloženju.

Naravno sve ovo ne treba biti izlika za prekomjerno uživanje u slatkišima koji su izuzetno štetni za naše zdravlje i izgled, a mogu izazvati i dijabetes.

Razinu serotonina možete podići uz pomoć voće, povrća, orašastih plodova i jaja, a još više tjelovježbom, smijehom i boravkom na zraku, pogotovo ako je vani sunčano.

Pročitajte više na index.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close