Dom

Zašto je vjerojatnije da će par ostati zajedno ako imaju sina?

Novo istraživanje došlo je zaključka da muška djeca bolje utječu na par nego ženska


Tisućama godina muška djeca više su se cijenila od ženske, no čini se kako ova praksa još uvijek nije izumrla. U nekim dijelovima svijeta, nažalost, ovako nešto je očekivano, no novo istraživanje provedeno u tzv. ‘modernom svijetu’ pokazuje da parovi kojima je prvo dijete muško imaju veću vjerojatnost da će ostati zajedno.

Profesor Gordon Dahl s kalifornijskog Sveučilišta u San Diegu analizom velike količine podataka došao je do zaključka kako je veća vjerojatnost da će muškarac zaprositi svoju partnericu ako je trudna s muškim djetetom nego ako nosi žensko.

Studija provedena na Sveučilištu u Miamiju otkrila je da je manja vjerojatnost da će se parovi razvesti u prve tri godine braka ako im je prvorođenac muško.

Mnogi psiholozi pokušali su objasniti ovaj trend, a većina ih se slaže da ključ leži u činjenici da muškarci vjeruju kako se mogu bolje povezati s djetetom istog spola te kako i dalje gledaju na sinove kao svoje nasljednike.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: playbuzz.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close